Jordi Navarro serà el cap de llista de la CUP de Girona per a les municipals

Nacional

Aquest migdia, l’assemblea General de la Candidatura d' Unitat Popular de Girona (CUP) ha ratificat Jordi Navarro com a cap de llista per a les […]Aquest migdia, l’assemblea General de la Candidatura d' Unitat Popular de Girona (CUP) ha ratificat Jordi Navarro com a cap de llista per a les eleccions municipals del proper 27 de maig. El candidat ha posat èmfasi en la necessitat de començar a construir un model de ciutat sostenible i a on es desenvolupin polítiques socials, en oposició a la gestió de l’ actual equip de govern i a l’estructura política imperant al país.


Jordi Navarro ha destacat que continuarà fidel al model assembleari i que defugirà dels models personalistes d’altres apostes polítiques.


L’assemblea s’ha iniciat amb la intervenció de Toni Lecha, que forma part del Grup de Treball d’ Habitatge. Lecha ha fet un repàs de les activitats i iniciatives que ha dut a terme la CUP durant aquests quatre anys. També ha destacat  que, a hores d’ara, la CUP és l’ única opció de la ciutat que ha estat al costat dels moviments veïnals i que ha pressionat activament perquè l’administració municipal atengui als drets socials de la ciutadania, en el sentit més ampli. 


Seguidament, Anna Pujolàs ha glossat la feina que s' ha desenvolupat en els darrers mesos amb la vista posada a les campanya electoral per a les eleccions municipals. Pujolàs ha destacat la feina feta pels Grups de Treball temàtics, que han aconseguit crear un embrió del programa electoral amb el qual la CUP concorrerà a les eleccions, tot dient que el model democràtic de la CUP, assembleari, ha primat que tota aquesta feina es faci des d’un grup ben ampli de persones i com van expressar en la darrera assemblea del mes de setembre, aquestes persones seran les que, en últim terme, encapçalaran la llista electoral. L’ Anna Pujolàs ha acabat explicant la propera convocatòria dels Punts de Trobada, les conclusions dels quals han de servir per perfilar el programa electoral. Els Punts de Trobada giraran entorn de diferents eixos temàtics i esperem que suscitin interessants debats entre els participants. Aquestes convocatòries, els dissabtes al matí del gener i febrer a diferents emplaçaments de la ciutat, comptaran amb la presència de coneguts especialistes en la matèria. Hi ha confirmada la presència, de moment, de l’ambientalista Santiago Vilanova o del músic i activista cultural Francesc Ribera “Titot”. 


Guillem Terradas, en nom de la comissió d’economia, ha fet un balanç de comptes de la candidatura en els darrers dos anys. Ha destacat l’augment d’activitats i d’ingressos que hi ha hagut del 2005 al 2006. Ha puntualitzat també que la CUP de Girona és l’ única candidatura de la ciutat que presenta públicament el seu estat de comptes i que s' afrontarà la campanya electoral amb un ajustat pressupost, lluny del finançament exorbitant dels grups polítics que actualment tenen representació al consistori.  El balanç econòmic ha estat ratificat pels assistents. 


L’assemblea s’ha clos amb un col·loqui entre els militants i un petit refrigeri. En general ha primat la convicció de què la feina dels propers mesos serà intensa. 


 


 

13 de gener de 2007