Jornada programa marc: Model Urbà: Per unes viles i ciutats integrades en l’entorn, aquest dissabte

Nacional

La jornada organitzada sota el títol Model urbà: Per unes viles i ciutats més afables i integrades a l’entorn, esta dividida en tres eixos temàtics: […]


La jornada organitzada sota el títol Model urbà: Per unes viles i ciutats més afables i integrades a l’entorn, esta dividida en tres eixos temàtics: el món rural dins el món urbà, la mobilitat i el transport dins les zones urbanes i urbanisme, amb una xerrada i un posterior debat per cada un d’ells. Serà, aquest dissabte 8 de maig, a La Torna de Gràcia, Barcelona
 

Dissabte 8 de maig de 2010, Barcelona
Model Urbà:
Per unes viles i ciutats
més afables i integrades en l’entorn

Lloc: La Torna, Ateneu independentista i popular de la Vila de Gràcia
C/ de Sant Pere Màrtir, 37
Barcelona
Metro: Línia 3 (Fontana)
Ferrocarrils de la Generalitat (Gràcia)

La jornada organitzada sota el títol Model urbà: Per unes viles i ciutats més afables i integrades a l’entorn, esta dividida en tres eixos temàtics: el món rural dins el món urbà, la mobilitat i eltransport dins les zones urbanes i urbanisme, amb una xerrada i un posterior debat per cada un d’ells.

Aquesta trobada pretenem que sigui un inici del treball a realitzar durant els propers mesos arreu del nostre país per tal d’elaborar un programa marc de la CUP de cara a les eleccions municipals de la primavera del 2011.

10:00

Món Urbà vs Món Rural
Amb la participació de:
Joan Salabert, membre del CEPA (Centre d’Ecologia i Projectes Alternatius)

Els nuclis de població i industrials han de basar-se en models urbanístics que no perjudiquin els espais rurals. Cal apostar per models de gestió i reciclatge dels residus que ens ajudin a reduir la implantació d’incineradores i abocadors, com també cal preservar els nostres espais naturals tot frenant el creixement urbanístic i la implantació d’infraestructures innecessàries

11:30 – 12:00
Descans

12:00 – 14:00
Mobilitat i transport
Amb la participació de:
Saturnino Mercader, membre de la CGT d’autobusos de Barcelona
Ricard Riol, president de PTP Vallès Occidental
Àngel Cebollada Frontera, professor de geografia a la UAB, membre del Grup de Geografia Aplicada i del Grup d'Estudis de Mobilitat, Transports i Territori.

Estan pensades les nostres viles i ciutats per que ens hi puguem moure còmodament, de forma sostenible, accedint fàcilment als serveis i als llocs de treball? Tenim un transport públic pensat per resoldre els problemes de mobilitat de la immensa majoria de la població? De tot això en parlarem a la xerrada-debat amb un membre de la CGT d’autobusos de Barcelona i amb l’Albert Parés de la PTP.

14:00 – 16:00
Dinar

16:00 – 18:00
Urbanisme (Ciutat compacta / ecourbanisme)
Amb la participació de:
Fabià Díaz, geògraf i membre de l'Esquerra Alternativa de Barberà (CAV)
Maties Serracant, geògraf-consultor en temes de territori, mobilitat i medi ambient

Vivim en ciutats insalubres, de dimensions, organització i proporcions que no són fetes a escala humana. Però, quin ha de ser el model des d' una perspectiva que posi les persones en el centre de les seves preocupacions? Els ponents convidats ens exposaran models i diferents experiències en aquest camp.

nacional.cup.cat

7 de maig de 2010