El jutjat arxiva la denúncia de la Fiscalia contra l’alcalde de Verges

Nacional

El jutjat d’instrucció número 2 de la Bisbal d’Empordà ha arxivat la denúncia per delictes d’odi que la Fiscalia de l’Estat espanyol va interposar contra […]


El jutjat d’instrucció número 2 de la Bisbal d’Empordà ha arxivat la denúncia per delictes d’odi que la Fiscalia de l’Estat espanyol va interposar contra Ignasi Sabater, alcalde de Verges, l’octubre de 2017 i resol que no hi ha delicte, després de més d’un any de procés judicial. 

La Fiscalia va interposar una denúncia contra Ignasi Sabater arran d’unes declaracions a premsa el 4 d’octubre de 2017, després que un centenar de cotxes apareguessin amb les rodes punxades a la localitat de Verges, i on l’alcalde vinculava els fets amb la Guàrdia Civil. 

Tot i que la denúncia ha estat arxivada, la resolució indica textualment que “el legislador no ha pogut pretendre una sanció penal per qualsevol expressió del que, en definitiva, és un sentiment humà com l’odi”. 

En aquest sentit, a la CUP li preocupa que amb el contingut de la resolució judicial (cita d’una circular de la Fiscalia General de l’Estat) es vulgui transformar l’exercici de la llibertat d’expressió en una potencial expressió d’odi. 

8 de juliol de 2019