La CUP assistirà a l’Estat turc el 14 de maig per donar suport a les tasques d’observació i verificació del procés electoral

Una delegació de la CUP assistirà a Turquia per donar suport en les tasques d’observació i verificació del procés electoral en unes eleccions que seran […]


Una delegació de la CUP assistirà a Turquia per donar suport en les tasques d’observació i verificació del procés electoral en unes eleccions que seran clau pel futur del país. L’organització ha estat convidada pel  Partit Democràtic del Poble (HDP), una una força ntegrant de l’Aliança pel Treball i la Llibertat que, per esquivar l’amenaça de la il·legalització, s’ha vist obligada a concórrer a les eleccions legislatives amb les sigles del Yeşil Sol Parti (YSP). Amb la Candidatura d’Unitat Popular comparteixen els valors del feminisme, socialisme i la llibertat per a tots els pobles, uns pressupòsits que porten a les dues formacions a reforçar els seus vincles així com els suports entre el moviment kurd i el moviment d’alliberament nacional català.

Durant els últims mesos, el règim d’Erdogan ha incautat els béns de l’HDP alhora que manté a la presó un dels seus líders principals, Salahatin Demirtas. L’HDP ha declarat el seu suport a Kemal Kılıçdaroğlu, candidat de l’”Aliança per la Nació” que engloba sis partits turcs, kurds, conservadors, laics, d’esquerres i de dretes. Aquest posicionament unificat vol ser un desafiament al discurs de polarització identitària promogut per Erdogan. El programa de l’HDP és: “posar fi a la política estatal de guerra i violència contra els kurds, la nova implementació dels drets democràtics bàsics robats als ciutadans de Turquia, l’alliberament de tots els presos polítics i, en última instància, l’establiment d’un camí cap a un futur democràtic comú”, reclama.

Per tot això la formació anticapitalista catalana accepta la invitació i fa una crida a estrènyer lligams en la solidaritat internacionalista amb el moviment kurd i amb els pobles del món que lluiten contra l’autoritarisme, les dictadures  aquells que neguen els drets col·lectius dels pobles. La CUP considera que la seva presència, com a força independentista i d’esquerres, a l’Estat turc pels comicis també és una manera de reforçar l’única opció política que difon una perspectiva feminista, socialista i per la llibertat per a tots els pobles en un context regional on predominen les forces reaccionàries, autoritàries i els integrismes religiosos.

 

13 de maig de 2023