La CUP denuncia que el PSC vol invisibilitzar-los a les eleccions dels 28M

Municipal, Nacional

Els socialistes han recorregut a la Junta Electoral l’acte d’inici de campanya de la CUP La CUP ja ha recorregut l’escrit del PSC així com […]


Els socialistes han recorregut a la Junta Electoral l’acte d’inici de campanya de la CUP

La CUP ja ha recorregut l’escrit del PSC així com també ha elevat el recurs a la JEC contra el pla de cobertura de la CCMA 

La Candidatura d’Unitat Popular té previst arrancar avui la seva campanya per a les eleccions del 28 de maig en un acte a la plaça de la Font de Tarragona amb els parlaments de la candidata per la ciutat Eva Miguel, les diputades Laia Estrada i Montserrat Vinyets i la projecció d’un mapping davant de l’Ajuntament de Tarragona.

Un acte que el PSC vol impedir. Els socialistes han presentat un escrit davant la Junta Electoral de Tarragona aquest dimecres on es demana que s’impedeixi la celebració d’inici de campanya. En l’escrit argumenten que aquest acte vulnera “la legalitat electoral infringint la necessària neutralitat dels espais públics”.

La CUP ha presentat al·legacions al recurs del PSC, tot recordant que aquesta fórmula d’inici de campanya amb un mapping és la mateixa que l’esquerra independentista ha utilitzat en diverses campanyes electorals.

“El PSC té com a objectiu eliminar a la CUP”

La diputada Laia Estrada ha carregat contra el PSC acusant-los d’estar maniobrant de “manera legal i de manera il·legal” contra CUP: “Ens ha quedat clar, senyor Illa. La CUP és el principal adversari polític de l’agenda de la rendició.” Per la CUP, la decisió del govern de la CCMA de censurar a la CUP en els plans de cobertura de TV3 i Catalunya Ràdio (òrgan controlat políticament pel PSC i Junts) i aquest intent d’impedir l’inici de campanya a Tarragona, s’emmarquen dins duna mateixa estratègia. “La CUP és l’única força política independentista que no ha caigut en els cants de sirena del PSC i la seva agenda de la rendició. Salvador Illa sap que l’endemà de les eleccions municipals, ERC i Junts es barallaran per pactar tants ajuntaments com puguin amb el PSC” alerta. “La CUP és l’única força que no entrarà en aquesta subhasta postelectoral, és la força que més molesta a la geometria variable del PSC. Per això el PSC ha decidit que el seu objectiu és eliminar a la CUP” ha conclòs Estrada.

La CUP eleva un recurs a la Junta Electoral Central per ser al debat de Barcelona

Per altra banda, la CUP va rebre ahir la resolució de la Junta Electoral de Barcelona en què els dona la raó parcialment amb relació al pla de cobertura de la CCMA per TV3 i Catalunya Ràdio. La Junta obliga la CCMA a incloure en la CUP en les rondes d’entrevistes, però els continua deixant fora del debat electoral de Barcelona, debat que per la CUP té un tractament de debat nacional.

Per aquesta raó, la CUP ha elevat un nou recurs a la Junta Electoral Central demanant que la CUP pugui ser present en el debat de Barcelona. L’equip jurídic de la CUP considera que la CCMA fa una clara diferenciació entre els debats de Barcelona i els debats de Girona, Tarragona i Lleida i que el de Barcelona té un tractament de debat de caràcter nacional, i, per tant, no es pot regir pels mateixos criteris que la resta de debats.

El debat de Barcelona arrancarà obrint el TN vespre, seguirà amb un programa especial previ al debat, es farà un debat amb una programació especial en “prime time”, amb emissió conjunta de TV3, Catalunya Ràdio i mitjans digitals i s’incorporarà una “Instragram Live” lligat a l’emissió del debat i finalitzarà amb una taula d’experts que analitzaran el debat. “Aquesta programació especial i aquesta cobertura extraordinària és la que el diferencia dels altres debats, convertit el debat de Barcelona el debat nacional per les eleccions municipals”.

Per la CUP, excloure d’aquest debat a la quarta força política en nombre de regidores i regidores atemptat contra la “pluralitat política i social, igualtat, proporcionalitat i neutralitat informativa” que marca la llei i suposa un desprestigi pels mitjans de comunicació públics del país.

11 de maig de 2023