La CUP inicia la campanya reclamant un transport públic de qualitat per tot el país

Nacional

Els anticapitalistes han fet l’acte nacional a Tarragona, on aspiren a millorar els resultats i tenir força per dur a terme polítiques transformadores i garantir […]


Eleccions municipals 2023, Inici de campanya a Tarragona. Montserrat Vinyets. Laia Estrada. Eva Miguel.

Els anticapitalistes han fet l’acte nacional a Tarragona, on aspiren a millorar els resultats i tenir força per dur a terme polítiques transformadores i garantir que les mesures d’habitatge no quedin només en proclames buides.

La CUP-Amunt ha donat el tret de sortida a la campanya electoral del 28 de maig a Tarragona amb la projecció d’un mapping a la façana de l’Ajuntament, iniciant així una campanya que recorrerà tot el país i que vol ser descentralitzada. Els anticapitalistes s’han posicionat com l’únic agent que pot bastir una alternativa d’esquerres.  L’acte ha comptat amb la presència de les diputades de la CUP al Parlament, Montserrat Vinyets i Laia Estrada, i l’actual candidata a l’alcaldia i regidora a l’Ajuntament de Tarragona, Eva Miguel. 

La CUP considera aquests comicis com “una oportunitat per confrontar les elits econòmiques de l’Estat espanyol” des dels consistoris d’arreu dels Països Catalans. Així ho ha destacat Vinyets, qui ha exemplificat la mala praxi del govern de l’Estat espanyol i del govern català, amb el mal estat de Rodalies: “en un moment d’emergència climàtica ERC i el PSOE aposten per un projecte de ciment i autopistes com és el Quart Cinturó. El que cal és una aposta clara pel transport públic col·lectiu, no un model de país d’autopistes i vehicle privat”. 

Per la seva banda, Estrada ha reivindicat el paper dels cupaires a les institucions municipals com un agent imprescindible pel procés de transformació social; “som l’única força política que apostem pel municipalisme com una manera de construir país, de garantir els drets de tota la població, de construir alternativa, confrontant els cacics de sempre”. La diputada tarragonina ha assenyalat que és per aquest motiu que el PSC ha intentat prohibir l’acte d’inici de campanya:  “Els socialistes saben que la CUP és l’única força que no ha caigut als seus cants de sirena i la seva agenda de rendició”, ha reblat Estrada.

Fer extensible l’expropiació de pisos buits

Per la seva banda, Eva Miguel, cap de llista de la CUP i actual regidora a l’Ajuntament de Tarragona, ha insistit en la necessitat de continuar tenint una presència forta al consistori tarragoní per fer girar  les polítiques municipals a l’esquerra. “Som la garantia que les polítiques d’habitatge no quedin només en grans proclames i anuncis buits”, ha reivindicat la candidata, fent referència a  l’anunci recent de la Generalitat d’expropiar pisos buits, anunci que ha considerat “una cortina de fum electoralista”. També ha exigit que la mesura es faci extensiva a més municipis, com Sitges, on els anticapitalistes tenen la regidoria d’habitatge i s’hi ha fet un cens de pisos buits permanents. 

Per la seva banda, Barcelona ha iniciat la campanya a Nou Barris, on la candidata a l’alcaldia, Basha Changue, també s’ha referit a l’anunci del govern, exigint un pla “clar i transparent” per tal que tots els municipis del país puguin acollir-se a aquesta mesura. Changue, que considera l’anunci “una maniobra de distracció de les patates calentes de la conselleria”, ha defensat la necessitat d’un pla nacional elaborat conjuntament amb els municipis

12 de maig de 2023