Lleida: La CUP defensa la municipalització dels serveis públics com els autobusos

Nacional

En un acte realitzat a la parada d'autobus de les portes de la Paeria, el dilluns 21 de maig, la CUP ha mostrat el seu […]En un acte realitzat a la parada d'autobus de les portes de la Paeria, el dilluns 21 de maig, la CUP ha mostrat el seu desacord amb la política de privatització de serveis, com és el cas dels Autobusos de Lleida, que duu a terme l'executiu municipal. La CUP ha reclamat recuperar la gestió municipal dels autobusos urbans per tal de garantir-ne la seva qualitat.


La CUP considera que una gestió pública que entengui l'autobús urbà com un servei i no com un negoci ha de permetre millorar les freqüències de pas, incrementar el nombre de línies i mitjançant recorreguts perifèrics permetin la connexió dels barris entre si. Així mateix la CUP també ha reclamat l'adaptació dels accessos de tots aquells vehicles que encara no n'estan i una reducció del cost de l'autobús per joves, aturats i la gent gran.


Al temps que reclamava una gestió pública del transport urbà, la CUP ha defensat que s'aturin les privatitzacions de serveis que haurien de ser públics i que s'incentivi la concepció de servei i no de negoci, com en el cas de la gestió de les multes en zones blaves on la CUP ha defensat una gestió pública i sense afany lucratiu.

21 de maig de 2007