Lleida: La CUP omple el Cafè del Teatre tot apel·lant al vot rebel pel proper 27 de maig

Nacional

La CUP de Lleida ha realitzat el seu acte central de campanya en un Cafè del Teatre de l'Escorxador ple a vessar. Més de dos […]La CUP de Lleida ha realitzat el seu acte central de campanya en un Cafè del Teatre de l'Escorxador ple a vessar. Més de dos centenars de persones han seguit amb atenció l'acte polític de la CUP on el seu candidat i portaveu, Ramon Usall, ha cridat “a omplir les urnes de rebel·lia el proper 27 de maig”. Ramon Usall, que ha considerat la CUP hereva de la Lleida rebel i companya de viatge dels revolucionaris que aspiren a transformar el nostre món, ha remarcat al necessitat de canviar la forma de fer política i ha defensat un model de ciutat amb un urbanisme al servei de les persones i amb polítiques socials fetes des de l’esquerra. El candidat de la CUP ha afirmat que “l’únic vot que ens pot fer avançar cap a la transformació social i l’alliberament nacional dels Països Catalans és el vot a la CUP”, tot denunciant “les claudicacions d’ERC i ICV”.


L’acte presentat per Esther Sancho, candidata de la CUP que ha fet especial incís també en les renúncies d’ERC i ICV que han convertit aquestes formacions “en apèndixs del PSC”, ha comptat amb la participació de Gerard Nogués, candidat de la CUP a l’alcaldia de Valls, que ha remarcat la importància de construir un projecte de transformació pels Països Catalans des dels municipis i ha felicitat la CUP de Lleida per la seva tasca, i Xavier Barberà, que tanca la llista de la CUP a Lleida, i que ha apel·lat a la continuïtat històrica entre les lluites del darrer franquisme i el combat que duu a terme a dia d’avui la CUP per la transformació social i l’alliberament nacional.


 


 


Durant l’acte també s’ha presentat el vídeo de campanya de la CUP de Lleida i un audiovisual sobre la trajectòria de la CUP a la ciutat des de la seva presentació pública, el 27 de maig de 2006. Després de l’acte polític els i les assistents han degustat un pica-pica abans de gaudir de l’actuació del grup musical lleidatà Skalivada que ha tancat l’acte central de campanya de la formació independentista i d’esquerres a Lleida. Entre les cançons que ha interpretat Skalivada cal destacar la "Rumbeta del Roser", amb la qual el grup s’afegeix a la defensa d’un dels espais preferents en la memòria històrica de la ciutat.

19 de maig de 2007