Lleida: La CUP presenta els seus compromisos i la declaració patrimonial dels candidats i candidates

Nacional

La Candidatura d'Unitat Popular de Lleida va presentar, a les portes de la Paeria, el 13 d'abril, els seus compromisos per l'aprofundiment de la democràcia […]La Candidatura d'Unitat Popular de Lleida va presentar, a les portes de la Paeria, el 13 d'abril, els seus compromisos per l'aprofundiment de la democràcia i la transparència, al temps que els seus 6 primers candidats i candidates feien pública la seva declaració patrimonial de béns.


Aquesta declaració patrimonial és consultable per tota la ciutadania i és un exercici de transparència política que la CUP emplaça a realitzar a a la resta de candidatures que participen del procès electoral municipal.


Els compromisos per augmentar la transparència política i aprofundir en la democràcia que ha assumit la CUP es recullen en el següent document:


Compromisos d’actuació dels membres de la CUP de Lleida  


La Candidatura d’Unitat Popular (CUP) fa públics els seus compromisos, encaminats a evitar la professionalització i l’adopció de la política institucional com a una activitat que tingui per funció poder generar un sou i/o acabar esdevenint un fi econòmic en si mateix. Els següents compromisos, no cal dir-ho, estan subjectes a l’obtenció de representació en els propers comicis municipals de maig de 2007 i tenen per objectiu tant exhibir com practicar la transparència i l’honestedat en el possible exercici de càrrecs electes.  


La CUP de Lleida, fidel a la seva filosofia, aprofita l’avinentesa per convidar la resta de forces polítiques que concorreran a les eleccions municipals de maig de 2007 a la nostra ciutat, a que facin públics els seus compromisos en aquesta matèria si es que en tenen algun, així com el patrimoni dels seus candidats/es i el nom de les empreses o institucions de les quals reben qualsevol tipus de rendes salarials. L’objectiu no és altre que oferir a la ciutadania, la possibilitat de jutjar el tipus de motivacions que condueixen a cadascú a aspirar a exercir càrrecs públics. 


 Compromisos públics que s’adopten: 


1) Els càrrecs electes de la CUP de Lleida seguiran percebent el mateix sou que rebien en la seva anterior feina, a excepció d’aquells que en l’actualitat desenvolupin feines de caràcter precari, en que es faci necessari elevar el sou del regidor/a fins a un nivell salarial mig. Per tant, tota la part sobrant del sou i les dietes extra generades com a fruit del desenvolupament de l’activitat de regidor/a, aniran a parar directament al Grup de la formació sota el principi de l’administració col·lectiva de la remuneració institucional. 


2) Els càrrecs electes de la CUP de Lleida es comprometen a assumir com a màxim  l’acta de regidor/a a l’Ajuntament durant 8 anys, es a dir, ostentaran el càrrec de regidor/a com màxim dues legislatures per tal de facilitar els relleus i la no acomodació en els càrrecs. 


3) Els càrrecs electes de la CUP de Lleida es comprometen a no acumular cap càrrec públic més que el de regidor/a, i per tant no podran ser escollits com a representants en cap altra administració pública mentre siguin regidors/es de l’Ajuntament de Lleida, evitant acumulacions de càrrecs i sous. 


4) Els possibles càrrecs electes de la CUP de Lleida fan públic el seu patrimoni actual, en data 13 d’abril de 2007 (consultable al web: www.lleida.cup.cat) i es comprometen a fer el mateix un cop abandonin el consistori i deixin de ser regidors d’aquest Ajuntament. Per tant, els sis primers de la llista electoral que presentem a les properes eleccions municipals, i que són aspirants a exercir càrrecs electes, fan públic a dia d’avui també l’empresa/es o institució pública d’on provenen les seves rendes salarials.  


Candidatura d’Unitat Popular 


Lleida, 13 d’abril de 2007

14 d'abril de 2007