Lleida: La CUP reclama la catalogació d’edificis històrics del barri de la Bordeta

Nacional

En un acte a l'Avinguda d'Artesa del barri de la Bordeta, a les portes de la VIla Remei, el passat dissabte 31 de març, la […]En un acte a l'Avinguda d'Artesa del barri de la Bordeta, a les portes de la VIla Remei, el passat dissabte 31 de març, la CUP de Lleida va defensar la catalogació dels edificis històrics del barri per tal de preservar el patrimoni arquitectònic i històric del barri i de la ciutat.


La CUP ha fet públic un document que recull edificis amb elements arquitectònics modernistes i noucentistes que considera que cal catalogar i preservar.


Així mateix la CUP va reclamar també mecanismes que permetin la participació ciutadana a l'hora d'elaborar el catàleg d'edificis d'interès històric i arquitectònic al temps que reclamava un interès major per part de la Paeria per preservar el patrimoni de la ciutat de Lleida.


Els edificis de la Bordeta que la CUP ha demanat protegir constitueixen testimonis del procès urbanístic que ha viscut la ciutat de Lleida i alhora elements arquitectònics de gan interès històric i artístic i que per tant cal preservar.

1 d'abril de 2007