Lleida: La defensa del Roser, present a la rua del Carnaval de la ciutat

Nacional

La rua de carnestoltes de Lleida, celebrada el dissabte 17 de febrer, va comptar amb una carrossa molt peculiar impulsada pels moviments socials de la […]


La rua de carnestoltes de Lleida, celebrada el dissabte 17 de febrer, va comptar amb una carrossa molt peculiar impulsada pels moviments socials de la ciutat. Amb el títol de “Salvem el Roser”, una carrossa va denunciar el projecte de parador nacional a l’antic convent dels dominics que fou símbol del martiri de Lleida durant l’ocupació borbònica de 1707.


La carrossa representava el Roser, amb un grup de màrtirs resistents assetjats pel tropes espanyoles acompanyades dels borbons actuals, el qui serà Felip VI i la seva esposa experiodista. Al mateix temps representava la inauguració del parador, amb un feixista caspós que recordava a Fraga Iribarne (gran inaugurador de paradors nacionals, sempre acompanyat de les inefables càmeres del No-Do) a punt per tallar la cinta, amb la bandera espanyola evidentment, i acompanyat d’una bona colla de turistes, pijos i kitschs, i d’un reguitzell d’especuladors, amb el vist-i-plau del tripartit local.


 El pas de la carrossa serví per denunciar l’amenaça que pesa sobre el Roser, especialment quan la comparsa passà per davant de l’edifici de la Paeria, on l’alcalde i diversos representants de govern municipal, hagueren d’escoltar els crits de “Salvem el Roser, No al parador!”.


Vegeu més imatges aquí.

19 de febrer de 2007