Manresa: L’Ajuntament aprova la moció de la CUP de reconeixement a les víctimes dels bombardejos

Nacional

Des de la CUP de Manresa volem manifestar la nostra satifsfacció per l’aprovació per àmplia majoria, de la proposició al ple municipal d’ahir 17 de […]


Des de la CUP de Manresa volem manifestar la nostra satifsfacció per l’aprovació per àmplia majoria, de la proposició al ple municipal d’ahir 17 de juliol en reconeixement a les víctimes dels bombardeigs franquistes a les acaballes de la guerra civil. Així doncs, considerem una aposta de valentía en la recuperació de la memòria històrica per part dels grups municipals del PSC, ERC, IC i CiU.

Lamentem però que, a dia d’avui, hi hagi encara forçes politiques, com el PP, que intenten maquillar l’horrorós passat  recent que va significar el cop d’estat franquista. Per la CUP, l’intent de presentar una moció alternativa no és res més que això: treure ferro a l’assumpte amb la intenció de no apropar-se a cap posició que pugui significar una condemna explícita de l’alçament militar il·legítim que va liderar Francisco Franco. No podem oblidar que aquests bombardeigs els va efectuar el bàndol franquista, en una guerra absolutament sentenciada a la victòria de l’alçament militar.

Finalment manifestar la nostra voluntat de seguir treballant unitàriament en el reconeixement de la memòria històrica.

Candidatura d’Unitat Popular de Manresa
29 d'abril de 2015