Manresa: La CUP denuncia que no s’han creat les places d’educador promeses

Nacional

La Candidatura d'Unitat Popular de Manresa denuncia  que la regidoria d'educació ha incomplert el compromís de crear places d'educador/a i posar-les al servei de les […]


La Candidatura d'Unitat Popular de Manresa denuncia  que la regidoria d'educació ha incomplert el compromís de crear places d'educador/a i posar-les al servei de les escoles que ho necessitéssin al començament d'aquest curs. Ramon Vancells, responsable d'educació de la CUP, vol fer notar que és ara, a començament del curs, quan més necessari és aquest servei, ja que és el moment  d'assesorar les famílies sobre beques, activitats extraescolars, horaris, sortides,etc. 

Tot un seguit de qüestions logístiques que, tot i semblar senzilles, alteren notablemente el funcionament d'algunes escoles i poden venir agreujades per la dificultat de comunicació entre les famílies (de vegades vingudes de fora del municipi) i l'escola/administració.

La CUP també denuncia que actualment la feina que hauria de fer aquest professional l'estan assumint les Ampes i els equips directius de les escoles, que d'aquesta manera tenen accés a dades de la vida privada de les famílies. Es donen casos, per exemple, en què pares o mares de l'AMPA revisen declaracions de renda d'altres famílies per tal d'assessorar-los sobre posibles beques. Ramon Vancells opina que això és un nyap i una burla a la participació ciutadana, ja que la decisió de crear aquestes places i l'aportació econòmica provenen de tres Consells de Districte.  Vancells creu que algú hauria de donar explicacions públiques sobre l'assumpte.

17 de setembre de 2010