Manresa: La CUP organitza la presentació del llibre «Epoca, l’exèrcit a l’ombra»

Nacional

Serà el proper dijous 8 de juliol, a l'Ateneu Popular la Sèquia (Carrer Alfons XII, 14) de Manresa. Hi intervindràn en Pau Juvillar, coautor del […]


Serà el proper dijous 8 de juliol, a l'Ateneu Popular la Sèquia (Carrer Alfons XII, 14) de Manresa. Hi intervindràn en Pau Juvillar, coautor del llibre i militant de la CUP, i Carles Sastre, militant d'EPOCA.

EPOCA
L'exèrcit a l'ombra
Autors: Ferran Dalmau i Pau Juvillà

Pròleg Aleix Renyé
 

Durant la dècada dels setanta, en el decurs dels darrers anys de la dictadura i al llarg del procés de transició que es clogué amb la reforma política espanyola i la mutació del règim franquista en una monarquia parlamentària, una colla d’activistes independentistes catalans organitzaren la resistència armada al règim i al pacte de renúncies i claudicacions posterior, amb la constitució d’una organització militar clandestina i secreta, disposada a actuar al servei del país quan els seus serveis fossin requerits.

El grup que en una de les ràtzies repressives de què fou objecte va ser batejat per la policia espanyola amb el nom d’Exèrcit Popular Català (EPOCA), suposava el nexe de continuïtat històrica entre el vell separatisme resistent, bastit durant el primer terç de segle XX, amb l’oposició antifranquista i el nou independentisme modern que s’estaven gestant, gràcies a la influència dels moviments d’alliberament nacional, que arreu del planeta emprenien el camí de la lluita anticolonialista i antiimperialista.

Amb EPOCA, l’exèrcit a l’ombra, Edicions el Jonc pretén recuperar la història oblidada d’aquella colla d’activistes que van lliurar-se a la causa de la justícia i de l'alliberament dels Països Catalans, situant la seva lluita, després de molts anys d’ostracisme, al lloc que pertoca en la memòria col·lectiva del país.

5 de juliol de 2010