Manresa: La CUP porta al ple municipal la memòria de les vícitimes dels bombardeigs franquistes

El proper dilluns 17 de juliol el ple de la corporació municipal de Manresa debatrà una proposta de la CUP que vol fer un reconeixement […]


El proper dilluns 17 de juliol el ple de la corporació municipal de Manresa debatrà una proposta de la CUP que vol fer un reconeixement a les víctimes dels bombardeigs franquistes ocorreguts entre el 21 de desembre de 1938 i el 19 de gener del 1939.La moció, que té com a principal objectiu recuperar la memòria històrica, ha rebut ja el suport d’ERC, que de fet serà qui oficialment presentarà la moció al ple. La CUP, que va entrar el passat 12 d’abril la proposta en forma d’instància al registre de l’Ajuntament, (amb registre d’entrada 17066), vol agraïr públicament la sensibilitat d’ERC en aquest tema.

Les víctimes d’aquests bombardeigs mai han estat oficialment reconegudes i els seus familiars mai han rebut cap mena d’ajut o suport institucional. El proper mes de juliol de 2006 farà 70 anys que l’exèrcit  franquista va revoltar-se contra el govern legítim de la República, sens dubte una data significativa  que pot servir per recuperar la Memòria Històrica.

Candidatura d’Unitat Popular de Manresa
14 de juliol de 2006