La Candidatura d’Unitat Popular de Manresa exposa l’incompliment dels compromisos sobre l’Agenda 21 per part de l’Ajuntament de Manresa i creu que són un reflex […]
La Candidatura d’Unitat Popular de Manresa exposa l’incompliment dels compromisos sobre l’Agenda 21 per part de l’Ajuntament de Manresa i creu que són un reflex de la incapacitat de l’equip de govern tripartit (PSC-ERC-ICV) de fer acció política concreta, en aquest cas per afavorir la sostenibilitat.La candidatura independentista ha denunciat en roda de premsa el incompliments dels compromisos que l’Ajuntament de Manresa va adquirir l’any 2001 quan va aprobar en un ple de l’Ajuntament de Manresa i per unanimitat l’Agenda 21, un document de 188 pàgines que havia d’orientar l’acció municipal amb l’objectiu de la sostenibilitat. A més, tres anys abans, el 16 de juliol de 1997, els municipis de les comarques de Barcelona es van reunir a Manresa on van acordar la constitució de la Xarxa de Ciutats i Polbes cap a la sostenibilitat dins el marc de la Declaració de Manresa.
El portaveu de la CUP Adam Majó creu que la situació és greu perquè «La majoria de propostes tenien un termini d’aplicació de 2 a 5 anys i per això ens sembla sorprenent que ningú en faci una valoració. En tot cas, nosaltres si que l’hem volgut fer. Molts dels objectius marcats són de difícil valoració perquè l’anunciat comença amb verbs tipus fomentar, millorar, vetllar o perquè es refereixen al funcionament intern de l’administració municipal. En els que l’objectiu és quantificable i verificable els incompliments són la norma general».
El portaveu de la CUP ha mencionat alguns exemples que, segons el seu punt de vista, exemplifiquen aquesta situació, com és el cas de la incidència medioambiental de les sals de les mines de Sallent i Súria, el fet de no posar en marxa l’oficina d’estalvi energètic, la manca de planificació territorial i restauració de zones d’intèrès natural com les Marcetes, el Parc de l’Agulla, la Riera de Rajadell, la zona del Collbaix, el Suanya, la configuració de vies verdes i espais de lleure, … . Altres apectes com el soroll (control dels vehicles a motor), el transport urbà i interurbà, l’estat del ferrocarril, … són altres exemples de l’incompliment dels compromisos que va aquirir el consistori Manresà.
Finalment, la CUP creu que l’actual equip de govern, després de més de deu anys, han convertit la creació d’organismes o inicatives com el PAM, el PEC, els Consells, els Plans estratègics i els informes vàris, en una façana per tapar la seva incapacitat de a l’hora de solucionar problemes.