Manresa: Més superàvit?

Nacional

Aquest costum que s’ha establert a l’Ajuntament de Manresa de tancar els exercicis econòmics amb superàvit ha sigut venut cada any com un valor per […]Aquest costum que s’ha establert a l’Ajuntament de Manresa de tancar els exercicis econòmics amb superàvit ha sigut venut cada any com un valor per part de l’equip de govern. Sempre s’ha presentat com una bona gestió econòmica el fet de no haver-se gastat tots els diners de la ciutadania.

Durant els primers anys del govern Valls, la necessitat d’eixugar l’enorme forat que va deixar l’equip de CiU justificaven aquest criteri. Tenir un consistori amb greus i permanents problemes econòmics, el lliga de mans i peus en totes les polítiques que es proposi fer.


Però d’uns anys ençà, amb una economia sanejada, que no es gastin tots els diners pressupostats només és degut a una mala planificació, a un poc respecte amb els diners dels contribuents i a una falta d’imaginació en les accions que calen per gastar-los. Fóra comprensible que en un exercici passi una cosa així, però que sigui un a tradició ja és més preocupant.


La CUP es permet la llibertat de proposar algunes accions que s’haguessin pogut fer amb aquests diners i/o amb els dels exercicis anteriors:

– Arranjar els greus dèficits en instal•lacions esportives que tenim la

ciutat. Fa pocs dies es va denunciar públicament l’alt grau de deixades que hi ha en aquests equipaments.

– Pagar serveis a les escoles públiques excessivament col•lapsades, ja

sigui amb personal de suport en diverses tasques dins el centre o bé material necessari per a la millora del servei.

– Contractar personal per vetllar i corregir la pràctica habitual

d’aparcaments indeguts al nucli antic.

– Impulsar definitivament els diversos programes endèmicament aparcats.

– Projectar i executar la sala Polivalent

– Donar impulsos diversos a la lenta recuperació del nucli antic


La CUP pensa que tenir superàvit és un luxe que Manresa (ni cap altra

població) no es pot permetre i que augmenta encara més els fets que demostren que l’equip Valls-Camprubí no només no sap planificar i imaginar una ciutat millor sinó que no sap (o no vol) aprendre dels erorrs. Amb 11 anys se n’hauria pogut aprendre, no?


Candidatura d’Unitat Popular

[email protected]

11 de març de 2007