En marxa la campanya per prohibir l’entrada d’activitat privada en centres sanitaris públics

Nacional

La campanya pretenen sensibilitzar i donar a conèixer la intenció de l’actual Govern “de mercantilitzar la nostra salut”


El Grup de Treball de Sanitat de la CUP i altres espais en defensa de la sanitat pública han presentat avui en roda de premsa la campanya “Fora Privada de la Pública: ens afecta a totes, ens precaritza a totes, ens perjudica a totes” que respon principalment a la intenció del Govern de Junts pel Sí de possibilitar la realització d’activitat privada a tots els centres sanitaris públics.

Les activistes en defensa de la sanitat han destacat avui a l’Hospital Can Ruti de Badalona que ens trobem amb l’obligació de tornar a posar a debatre al carrer, amb les treballadores del sistema català de salut i amb la ciutadania en general el model de la Sanitat Catalana, un model, que des de fa anys es veu immers en un procés sense fi de privatització, d’externalització de serveis i de gestió netament econòmica i mercantilista, afirmava Laia Estrada, del grup de treball de defensa de la sanitat pública de Tarragona.

La finalitat de la campanya és que es prohibeixi l’entrada d’activitat privada en centres públics ja que comportarà un empitjorament de l’atenció assistencial, es generaran dos velocitats d’atenció en els centres públics, augmentaran encara més les llistes d’espera, pot propiciar la derivació a la privada des dels propis centres públics i agreujarà la desigualtat ja existent., ha explicat Isabel Vallet, Ex Diputada de la CUP-AE. Al seu torn Candi González, infermera de l’Hopital Can Ruti detallava que permetre l’activitat privada als centres sanitaris augmentarà la càrrega de treball de les treballadores, es trobaran fen prestamisme laboral a la privada i les instal·lacions i infrastructures públiques estaran al servei de empreses mercantils externes. 

Amb aquesta campanya doncs, pretenen sensibilitzar i donar a conèixer la intenció de l’actual Govern en l’afany de mercantilitzar la nostra salut i esperonar a les usuàries de la sanitat pública, les treballadores i treballadors a que es mobilitzin per aconseguir-ho. La campanya es traslladarà a diferents centres hospitalaris i consistirà en una primera fase de recollida de firmes.

En la pàgina web de www.lanostrasalut.wordpress.com podreu trobar més informació de la campanya així com els diferents punts de recollida de signatures.

En el marc de recuperació de sobiranies és imprescindible el rebuig a l’activitat privada  així com defensar que tots els serveis de salut formin part d’ un òrgan públic de titularitat, gestió i provisió, com a únic capaç de gestionar els serveis únicament sota criteris assistencials i de qualitat per a totes. 
Per aquests motius iniciem la campanya, per defensar un cop més el sistema sanitari públic en la seva totalitat i portar al carrer, a la gent, la lluita per la seva salut. 

View post on imgur.com

26 de maig de 2016