Coincidint amb la diada del 23 d'abril la CUP de Mataró ha editat el seu butlletí Bon CUP de falç número 2. En aqusta edició […]
Coincidint amb la diada del 23 d'abril la CUP de Mataró ha editat el seu butlletí Bon CUP de falç número 2. En aqusta edició la CUP fa un balanç dels seus primers nou Plens municipals a l'Ajuntament de Mataró. Inclou un resum de totes les propostes de resolució, precs i preguntes adreçades al Ple.
L'editorial gira entorn el que la premsa local anomena "debat identitari":
Debat identitari?
El debat identitari forma part de les contradiccions no resoltes (des de fa anys) al sí de la classe política sorgida de la transició franquista. Però, nosaltres ens preguntem amb quina autoritat pot parlar de catalanisme i progrés el PSC si el primer que ha fet la sra. Carme Cahcón en la presa de possessió com a ministra de Defensa és cridar “Viva España i Viva el Rey”? La presència d’un regidor de la CUP a l’Ajuntament és una de les patates calentes que no han pogut pair ni els espanyolistes ni els regionalistes, però resulta inacceptable que, constantment, es recorri a la desqualificació per desmerèixer i refusar les propostes i els debats plantejats des de la CUP.
Justament, allò que més neguiteja al govern municipal, és el nostre model de país i de ciutat viva i participativa, autocentrada i sostenible (socialment i ecològica). Hi ha molts debats que superen l’àmbit estricte de Mataró, i en cap cas són una pèrdua de temps, sinó una constatació de l’actual descontrol territorial i administratiu. Hi ha massa vividors de la política, poca transversalitat i nul·la coordinació amb els municipis del nostre entorn. Davant d’aquesta situació, la CUP aspirem a impulsar la racionalització del territori i posar fi a les xarxes partidistes i clientelars (Diputació, Consell Comarcal, etc.) servils als interessos multinacionals i especulatius; per tal de millorar la cohesió social, la qualitat dels serveis i preservar els nostres ecosistemes.