Mataró: Nens i nenes de Palestina visitaran Mataró durant Les Santes

Nacional

Dilluns 26 de juliol la Candidatura d’Unitat Popular (CUP) de Mataró UP i la Intersindical Alternativa de Catalunya (IAC) acollirem durant tot el dia a […]


Dilluns 26 de juliol la Candidatura d’Unitat Popular (CUP) de Mataró UP i la Intersindical Alternativa de Catalunya (IAC) acollirem durant tot el dia a un grup de 10 infants palestins provinents dels camps de refugiats de l’ONU a Gaza i Cisjordània.

Els nens i nenes palestins que visitaran la nostra ciutat tenen entre 10 i 11 anys i participen en el programa Vacances per la Pau.  Cal remarcar que són nenes i nens orfes o amb experiències vitals marcades per les atrocitats de la guerra i de l’ocupació israeliana. En aquest sentit, entenem que és un deure humanitari ajudar els sectors més febles de Palestina: els infants.

L’objectiu és acompanyar-los i proporcionar-los un temps i un espai de seguretat, per tractar les seqüeles derivades de les situacions del context de guerra al qual està sotmès el seu país, proporcionant eines per a la resolució no violenta dels conflictes i una experiència intercultural enriquidora en el marc de la festa major de Les Santes.

Volem que aquests infants puguin conèixer un país sense guerra. I també ens agradaria que aquest intercanvi faciliti el coneixement mutu d’ambdós països,  Catalunya i Palestina,  i que sigui una manifestació de solidaritat amb la causa de l’alliberament del poble palestí.

El programa previst per dilluns 26 a Mataró és el següent :

  * 10:30 hores, arribada del grup a Sant Simó.
* 11:00 hores, anada al Centre Natació Mataró, bany a les piscines i/o a la
platja.
* 13:30 hores, roda de premsa al Centre Natació Mataró.
* 14:00 hores, dinar al restaurant del Centre Natació Mataró.
* 15:00 hores, bany a les piscines i/o a la platja.
* 17:00 hores, dutxes i vestimenta.
* 19:00 hores, participació als actes "Santes'10", Postal de Gegants.
* 20:30 hores, participació al Correguspira i retorn a l'alberg Esplai del Prat de Llobregat.

 

Candidatura d’Unitat Popular (CUP)

Intersindical Alternativa de Catalunya (IAC)

Mataró, 24 de juliol de 2010

26 de juliol de 2010