Més d’un miler de reusenques clamen per una nova vaga general

Nacional

La convocatòria d’una nova vaga general i indefinida, ha estat la principal de les reclamacions que el més d’un miler de manifestants han reivindicat aquest […]


La convocatòria d’una nova vaga general i indefinida, ha estat la principal de les reclamacions que el més d’un miler de manifestants han reivindicat aquest matí pels carrers cèntrics de Reus. El “Vaga General” ha retronat des de la plaça de les Oques fins a la pròpia porta de l’Ajuntament, on ha acabat la marxa. Però, també les reclamacions a nivell local, com ara el rebuig a la privatització de la funerària i de l’empresa municipal d’aigües o a la repressió policial i judicial per la xiulada de completes, s’han fet sentir.

L’Assemblea Popular de Reus ha congregat a més d’un miler de reusenques en una marxa atípica pel dia i hora de la convocatòria. Un dissabte a les 12 del matí. Tanmateix, des de la vaga general del 29 de març, que no es veia una mobilització tant massiva a la capital del Baix Camp. Una pancarta amb el lema “No deixarem que el capitalisme arruïni les nostres vides. Prenem el carrer!” obria la marxa, la qual ha tingut un caràcter netament anticapitalista.

En aquest sentit, la convocatòria posava l’accent en la necessitat de construir una alternativa al model social i econòmic vigent, així com denunciant el caràcter neoliberal de les polítiques dels governs estatal, autonòmic i local. Al llarg de la marxa, les vianants s’han aturat per aplaudir la marxa, i moltes d’elles s’hi han afegit. El moment de màxima assistència ha estat mentre la manifestació passava per la raval de Jesús. I, finalment, en arribar davant la porta de l’Ajuntament un miler de persones continuaven desafiant el potent sol per escoltar els diferents parlaments.

Aquests, s’han centrat en quatre temes principals. En primer lloc, criticar les retallades dels drets socials i laborals del govern espanyol i autonòmic. En contraposició a aquest primer, el segon ha estat la necessitat de convocar una nova vaga general de cara a la tardor per mostrar el rebuig social a aquestes mesures. El tercer tema, ha estat la denúncia de l’actuació del govern municipal en la privatització en marxa de la funerària, així com la més que previsible privatització de l’empresa municipal d’aigües. I, el quart i darrer, ha estat la crida a la solidaritat amb les persones encausades per la xiulada de Completes, així com totes les resenques que puguin ser reprimides en els propers mesos, fruit de la creixent conflictivitat social i de les convocatòries que es realitzin a la ciutat.

Així doncs, la manifestació d’avui ha consistit en el tret de sortida d’un seguit de convocatòres, que un cop acabat l’estiu, s’intensificaran per mostrar el rebuig ciutadà a les polítiques neoliberals, mitjançant, l’organització i la mobilització dels treballadors i treballadores a la ciutat.

* Notícia extreta de Pobleviu.cat

23 de juliol de 2012