Milers de persones diuen no a Eurovegas des de la Plaça Sant Jaume

Nacional

 Actualment el Govern està en converses amb Las Vegas Sands, a qui vol seduir perquè esculli Catalunya en comptes de Madrid per ubicar-hi el seu […]


 Actualment el Govern està en converses amb Las Vegas Sands, a qui vol seduir perquè esculli Catalunya en comptes de Madrid per ubicar-hi el seu nou projecte.

Abans que es prengui una decisió, però, la societat civil ja s’ha mobilitzat des de fa mesos per oposar-se a aquest macroprojecte. Així, ahir diumenge la Plaça de Sant Jaume de Barcelona va omplir-se en una concentració de rebuig convocada per la plataforma Aturem Eurovegas que va aplegar més de 4.000 persones, segons l’organització. Aturem Eurovegas va celebrar la resposta de la gent afirmant: ‘Jornada històrica en la lluita contra Eurovegas’.

A més de pancartes i cartells, els manifestants van portar hortalisses provinents del Parc Agrari del Baix Llobregat, sobretot carxofes, que van erigir-se en símbol de la reivindicació, mentre cridaven ‘No, no, no, Eurovegas NO!’, ‘Sant Boi diu no a Eurovegas!’ o ‘Amb el delta no s’hi juga’. Els moviments veïnals i ecologistes que van promoure l’acte de protesta van posar de manifest les conseqüències ambientals que tindria la instal·lació d’Eurovegas al Delta i van criticar l’opacitat del Govern de CiU durant tot el procés de negociació amb els promotors del complex.

Els pagesos del Parc Agrari del Baix Llobregat, on es podria construir el complex, van instal·lar una parada amb productes de la terra i, fins i tot, van vendre algunes de les carxofes que els manifestants van utilitzar a l’acte.

Els portaveus de la plataforma van denunciar que Eurovegas proposa el mateix model basat en l’especulació urbanística i financera que ha portat Catalunya i l’Estat a la situació de crisi actual. A més, van posar de manifest l’impacte territorial que tindria la instal·lació del macrocomplex al Delta del Llobregat, una zona que està en el punt de mira de molts especuladors.

(font: llibertat.cat)

La CUP crida a la rebel·lió contra Eurovegas

Davant la noticia sobre una imminent instal·lació d’un gran complex turístic amb hotels, restaurants, casinos, sales de joc, sales de festa i convencions a la comarca del Baix Llobregat, la Candidatura d’Unitat Popular vol manifestar la seva més absoluta oposició a la implantació d’aquest complex que representa el pitjor model econòmic possible, basat en la especulació i la bombolla immobiliària, la manca de drets laborals i la destrucció irreversible d’espais d’innegable interès natural  i la destrucció del Parc Agràri del Llobregat.

La CUP apostem per uns Països Catalans justos socialment i equilibrats territorialment, unes propostes que xoquen frontalment amb el model proposat per aquest centre de joc que basa el seu creixement en l’urbanisme desmesurat repetint els pitjors esquemes d’anys anteriors, i la seva rendibilitat en el joc, amb efectes secundaris com l’augment de la corrupció, les màfies, les drogues, la prostitució i les ludopaties.

Volem denunciar també la posició de la Generalitat de Catalunya que, negociant amb la més absoluta opacitat, no ha dubtat a l’hora de garantir retallades en les condicions laborals  de les persones que hi treballin sol·licitant la modificació dels convenis col•lectius per minimitzar els drets dels treballadors i una rebaixa substancial en el pagament de la seguretat social d’aquests. Oferint també la cessió de sòl públic de la zona i la expropiació del sol privat així com l’excepció en el pagament de tributs, utilitzant les xifres de parats per a justificar la implantació d’aquest projecte.

En aquesta línia, el portaveu de la CUP, Albert Botran ha manifestat que “la CUP fa una crida va la rebel·lió cívica contra aquest projecte i a sumar-se a tota i cadascuna de les iniciatives que s’oposin” i ha conclòs que “a la CUP ens trobaran donant la cara contra aquest model que pretén implantar Eurovegas que va en direcció contraria a un desenvolupament sostenible, equilibrat i socialment just”.

18 de juny de 2012