Mireia Vehí: “Volem una República Catalana lliure de Centres d’Internament d’Estrangers”

Nacional

Mireia Vehí i Maria José Lecha han tornat a demanar el tancament del Centre d’Internament d’Estrangers en el marc d’una visita al CIE de Barcelona per part de diputats i diputades del Congrés espanyol.


Aquest matí la diputada Mireia Vehí i la regidora de la CUP Barcelona Maria José Lecha, han estat al Centre d’Internament d’Estrangers (CIE) de la Zona Franca de Barcelona exigint-ne el seu tancament.

En el marc d’una visita de diputats i diputades del Congrés Espanyol al CIE, on hi havia diputades de Podemos, ERC i DiLL, acompanyats de les organitzacions de Drets Humans que treballen pel tancament del CIE, càrrecs electes del Parlament de Catalunya i de l’Ajuntament de Barcelona han aprofitat l’avinentesa per a tornar a exigir el tancament definitiu del CIE de la Zona Franca.

La diputada de la CUP-Crida Constituent Mireia Vehí a recordat que “el Centre d’Internament d’Estrangers és una estructura vulneradora de drets humans i la seva mera existència és contrària a la garantia de drets de les persones estrangeres”.

La diputada de l’esquerra independentista també ha aprofitat la trobada d’aquest matí al CIE de Barcelona per emplaça al govern de la Generalitat a “acomplir amb el tancament del CIE de Barcelona, acollint-se a les conclusions del Grup de Treball sobre els CIE aprovades al Parlament de Catalunya la legislatura passada” i ha recordat que, en el marc del procés que viu el país, cal treballar “per la construcció d’una República Catalana lliure de Centres d’Internament d’Estrangers”.

18 d'abril de 2016