La CUP-CC presenta una proposta de resolució al Parlament demanant la suspensió d’utilització de les pistoles elèctriques

Nacional

L’esquerra independentista proposa fins a 10 compareixents al Grup de Treball sobre l’ús de pistoles elèctriques.


La CUP-Crida Constituent ha registrat avui una proposta de resolució al Parlament de Catalunya demanant la suspensió d’utilització de les pistoles elèctriques fins que no finalitzi el grup de treball parlamentari que ha d’estudiar l’ús d’aquestes armes.

Arrel d’una pregunta de la CUP-CC al Conseller d’Interior durant la sessió de control del Ple del dia 17 de febrer del 2016, es va acordar constituir el Grup de Treball sobre la utilització per la Policia de Pistoles elèctriques.

Tot i que el Cos de Mossos d’Esquadra n’ha suspès la compra i la utilització fins que el Grup de Treball en tregui conclusions, la CUP-CC creu adient que els cossos de les Guàrdies Urbanes també ho facin.

Segons dades de l’Informe del Síndic de Greuges, hi ha 31 Ajuntaments i Policies Locals que tenen Pistoles elèctriques, amb un total de, com a mínim, 54 dispositius.

És per aquest motiu que que l’esquerra independentista ha presentat una proposta de resolució que demana “emetre una circular a tots els municipis que tinguin en disposició pistoles elèctriques, per a que no en facin ús fins que el Grup de Treball sobre la utilització per la Policia de Pistoles elèctriques n’hagi tret conclusions.”

Compareixences al Grup de Treball sobre les pistoles elèctriques

Per altra banda, la CUP-CC també ha fet publiques les propostes de compareixença al Grup de Treball sobre les pistoles elèctriques. En total són una desena de persones les que proposa l’esquerra independentista per incorporar al pla de treball del grup d’estudi. Aquest pla de treball està previst tancar-lo en una reunió que es celebrarà el proper 5 d’abril.

1.- Laia Serra Perelló. Advocada penalista i sòcia fundadora de MAAT Advocats, on hi dirigeix el departament de dret penal.

2.- David Fernández Ramos. Periodista i Diputat de la CUP-AE a la Xa legislatura on va presidir la Comissió d’investigació sobre el frau i l’evasió fiscals i les pràctiques de corrupció política i va ser integrant del Grup d’estudi  dels Models de Seguretat i Ordre Públic i de l’Ús de Material Antiavalots en Esdeveniments de Masses.

3.- Neil Corney. Membre de de l’entitat Omega Research Foundation (UK) experts en temes de Drets Humans i tecnologia policial.

4.- Thomas R. Braidwood. Director de la Braidwood Commission of Inquiry on Conducted Energy Weapon Use, Canadà.

5.- M. Subirana Domènech. Servei de Patologia Forense. Institut de Medicina Legal de  Catalunya. Barcelona i autora de l’informe “Armas eléctricas, ¿qué sabemos? ¿qué ignoramos?” a Cuadernos de Medicina Forense

6.- A. Aguilar Pallarès. Unitat Centrald’Informàtica i Electrònica Forense dels Mossos d’Esquadra. Policia de Catalunya. Sabadell i autors de l’informe “Armas eléctricas, ¿qué sabemos? ¿qué ignoramos?” a Cuadernos de Medicina Forense.

7.- JF. Morante Barragán. Unitat Centrald’Informàtica i Electrònica Forense dels Mossos d’Esquadra. Policia de Catalunya. Sabadell i autors de l’informe “Armas eléctricas, ¿qué sabemos? ¿qué ignoramos?” a Cuadernos de Medicina Forense.

8.- Amadeu Recasens i Brunet. Comissionat de Seguretat de l’Ajuntament de Barcelona. Expert en matèria de seguretat i policia, Doctor en Dret per la Universitat de Barcelona i Diplomat Superior en criminologia per l’Institut de Criminologia de la Universitat de Barcelona.

9.- Coordinadora per la Prevenció de la Tortura.

10.- Campanya STOP TASER

30 de març de 2016