L’Observatori Contra l’Homofòbia i la CUP presenten el desenvolupament de la llei 11/2014

Nacional

L’OCH registra una proposta per permetre que es desplegui al marge del dret penal i amb una visió interseccional dels drets fonamentals a la igualtat de tracte i la no discriminació del col·lectiu LGTB


L’Observatori Contra l’Homofòbia (OCH) i la CUP-NCG han registrat avui una proposició per la modificació de la llei 11/2014, “Per a garantir els drets de les persones lesbianes, gais, bisexuals, transgèneres i intersexuals i erradicar l’homofòbia, la bifòbia i la transfòbia”. 

El text de la modificació, impulsat per l’OCH, vol desenvolupar tot el marc jurídic que representa la llei 11/2014, amb l’objectiu de desplegar en tots els seus àmbits d’actuació i sobretot en el seu vessant d’interpel·lació, les violències que pateix el col·lectiu LGTBI.

Així doncs, la present modificació, neix de la necessitat de retornar a la Llei 11/2014, i especialment el seu règim sancionador, al seu contingut originari, amb una revisió de l’articulat que permeti la seva aplicació al marge del dret penal, dins el marc competencial de la Generalitat de Catalunya, i amb una visió dels drets fonamentals a la igualtat de tracte i la no discriminació contra el col·lectiu LGTBI. 

Al text, també s’introdueixen canvis a l’article 19 sobre participació i solidaritat per dotar la llei 11/2014 d’una visió interseccional en relació a la protecció de persones migrades, racialitzades i refugiades que formen part de les comunitats LGTBI.

Per l’Observatori contra l’homofòbia (OCH) és molt important reivindicar la importància de la primera llei de Catalunya i l’Estat espanyol per a tractar transversalment la diversitat afectiva sexual i de gènere en tots els àmbits de la vida social i dotar de recursos per lluitar contra la discriminació per motius d’orientació sexual, identitat i/o expressió de gènere. Tot i així, consideren que malgrat ser una llei específica i especialitzada, no ha estat desenvolupada de forma completa. 

La CUP-NCG, considera que avui és “un primer pas” pel desplegament complet de la llei i convida a la resta de forces polítiques del Parlament de Catalunya a què se sumin en aquesta iniciativa “del tot imprescindible” en un context social d’augment de les agressions per LGTBI-fòbia, dels discursos d’odi i de l’extrema dreta.

 

9 de novembre de 2021