El Parlament aprova personar-se al cas Innova, però no atura definitivament el Consorci Sanitari de Lleida

En les mocions que es debatien avui la CUP-AE va presentar esmenes per la retirada definitiva de tots els projectes polèmics sobre sanitat que hi […]


En les mocions que es debatien avui la CUP-AE va presentar esmenes per la retirada definitiva de tots els projectes polèmics sobre sanitat que hi ha sobre la taula, Plans funcionals de Tarragona, Projecte CIMS de Girona, possibilitat de fer activitat privada amb recursos públics i evidenciava de nou que donat l’allau d’al·legacions, 11.500, recollides per la Marea Blanca de Lleida contra el Consorci Sanitari de Lleida calia retirar definitivament el projecte. A més, atesa la gravetat del sumari del cas Innova, amb 50 imputats i 10 peces de sumari, enteníem de mínims reclamar a la Generalitat que es personi en el judici i que en demani el rescabalament pels perjudicis que se li hagi pogut ocasionar.

De totes les esmenes presentades, ERC sols acceptava la que insta a la Generalitat a personar-se a la causa judicial pel cas Innova i ha resultat aprovada. Caldrà veure quina és l’efectivitat d’aquesta aprovació en un ple on s’evidenciava que totes aquelles mocions aprovades que qüestionen o aturen els processos de mercantilització i privatització, o aquelles que no entren en els plans del govern són automàticament guardades al calaix.

Avui, a més, assistíem a un exercici d’electoralisme per part de CIU i ERC aclaparador. Així, ERC que havia previst en la seva moció de manera inicial l’aturada del consorci de manera immediata i en tot cas, com a màxim, el dia després de la publicació de la moció al BOPC, acabava pactant amb CIU no aturar definitivament el consorci sanitari de Lleida finalment.

L’acord CIU-ERC preveu l’aturada temporal del consorci fins que hi hagi consens al territori però no explica com serà el procés per generar-lo. A més, s’emplaça a que el Govern faci un informe respecte les al·legacions presentades en el tràmit d’audiència, tràmit preceptiu per tirar endavant el mateix.

Encara en marxa les detencions del Cas INNOVA i ben recent l’Informe de la Sindicatura de Comptes la CUP-AE lamenta que s’hagi desaprofitat l’ocasió per aturar definitivament tots els projectes que insisteixen en fer negoci de la nostra salut, i recordem que el blindatge de la sanitat a les pràctiques corruptes també ho ha de ser a la facilitació de fer negoci amb la sanitat pública.

6 de maig de 2015