El Parlament aprova una resolució per revertir la implantació del nou model del SEM

Nacional

La Comissió de Salut del Parlament de Catalunya ha aprovat avui una resolució, presentada per la CUP-Crida Constituent, on es demana revertir la implantació del […]


La Comissió de Salut del Parlament de Catalunya ha aprovat avui una resolució, presentada per la CUP-Crida Constituent, on es demana revertir la implantació del nou model del Sistema d’Emergències Mèdiques ja que considera que aquest model “és una reorganització del gran negoci que és la sanitat”.

La CUP-CC considera que “és un model basat en l’externalització del servei a empreses privades, a on es perd el control sobre la qualitat assistencial i les condicions de les treballadores. Són empreses subcontractades per fer una tasca en unes condicions, i amb uns requisits reiteradament incomplerts com han estat denunciant els sindicats: falta de formació, insalubritat laboral, precarietats contractuals, falta de recursos i material…”

La proposta de resolució de la CUP-CC insta al Departament de Salut a:

– Revertir la implantació del nou model del Sistema d’Emergències Mèdiques i avançar cap a un model de gestió, titularitat i provisió pública.

– Iniciar un procés de debat amb les professionals que es dediquen a les urgències i les emergències i les usuàries per determinar les necessitats i peculiaritats dels diferents territoris i comarques.

– El Parlament de Catalunya manifesta el suport als treballadors i treballadores del Sistema d’Emergències Mèdiques valorant la tasca que desenvolupen, la qual consisteix un servei bàsic, elemental i essencial per a la ciutadania.

Des de l’inici de la legislatura la problemàtica del transport sanitari ha estat present en molts dels debats parlamentaris sempre des d’un punt de vista territorial. Des del primer moment, des de la CUP-CC s’ha considerat que calia afrontar aquesta problemàtica des d’una visió global i per això l’esquerra independentista va presentar aquesta resolució.

La diputada Eulàlia Reguant ha assegurat que «cal anar més enllà, i no limitar-nos a buscar solucions parcials per territoris concrets. No ens podem limitar a posar pedaços a un model privatitzat que no respon a les necessitats assistencials». «Cal defensar un Servei d’Emergències Mèdiques que sigui de gestió, titularitat i provisió públiques» ha reblat Reguant.

22 de setembre de 2016