Participació cupaire a Plentzia al curs de formació del Hausnarketa Kritikorako Taldea

Nacional

La CUP va participar, el passat 18 d’octubre, a la primera xerrada del 3r curs de formació política organitzat per Hausnarketa Kritikorako Taldea. Aquest curs […]


La CUP va participar, el passat 18 d’octubre, a la primera xerrada del 3r curs de formació política organitzat per Hausnarketa Kritikorako Taldea. Aquest curs es du a terme anualment al Danontzat Gaztetxea de Plentzia, amb xerrades i debats mensuals. Ezbaian és un grup de reflexió crítica i de debat nascut a Plentzia, que treballa colze a colze amb la resta del moviment popular del poble organitzat entorn el Gaztetxe.

Ezbaian va convidar la CUP a explicar l’anàlisi que fa sobre la situació sociopolítica que vivim a Catalunya un any després del Referèndum del 1r d’Octubre i dels fets que el van succeir. Al llarg de la tarda, vam tenir ocasió de debatre intensament sobre quins aprenentatges podem extreure de la tardor passada; vam analitzar quins dèficits existien ara fa un any i cap a on hem de caminar per tal de resoldre’ls i avançar cap a la ruptura definitiva amb el Règim del 78; i vam tenir ocasió de, a partir de l’experiència col·lectiva acumulada tant a Euskal Herria com als Països Catalans, compartir visions i propostes de futur.

Tornem a casa amb l’escalf d’un poble persistent i amb el convenciment que és des de la solidaritat internacionalista que aconseguirem guanyar la partida a l’Estat espanyol i als seus aparells repressius.

22 d'octubre de 2018