El ple declara Celrà territori català lliure i sobirà i reclama el manteniment del cabal del riu Ter

Nacional

En el ple ordinari de setembre es va aprovar una moció presentada per l’entitat Celrà per la Independència (CxI) per la qual es declara el […]


En el ple ordinari de setembre es va aprovar una moció presentada per l’entitat Celrà per la Independència (CxI) per la qual es declara el municipi territori català lliure i sobirà. També es va aprovar una moció per garantir el cabal del Ter i el consistori es va mostrar contrari a la privatització d’Aigües Ter Llobregat.

En la moció de CxI, a més de declarar el municipi de Celrà com a territori català lliure i sobirà, s’insta el Parlament de Catalunya a assumir ‘la completa sobirania nacional del territori del Principat de Catalunya, valorant consultar la ciutadania, per la via de referèndum’ i a iniciar el procés per declarar i constituir l’Estat català. La moció es va aprovar amb el vot positiu de tots els regidors i regidores tret del portaveu de CiU, que es va abstenir en considerar-la poc prioritària i precipitada.

La moció per garantir el cabal del riu Ter va ser presentada pel Consorci Alba-Ter. Arran de l’avantprojecte relatiu a la nova gestió de l’empresa Aigües Ter Llobregat (ATLL), que abasteix gran part de la població de les comarques barcelonines, i tenint en compte que gran part de l’aigua que gestiona ATLL és provinent de la conca del Ter, que alguns anys ha arribat a cedir fins al 75% del seu cabal, la moció reclama que el nou criteri de gestió “no suposi una reducció dels cabals del riu Ter, ja prou migrats’, alhora que demana al Parlament la tramitació d’una nova Llei del Ter que substitueixi la vigent (del 1959), per adaptar-la a la realitat actual. L’alcalde es va fer també ressò de la moció presentada en la mateixa línia per la Plataforma Aigua és Vida, que inclou a més la petició de no-privatització de l’empresa pública ATLL, entenent que una gestió en mans privades no possibilitarà les inversions necessàries i la reducció progressiva de les aportacions del Ter resultarà contrària als interessos privats de l’empresa concessionària, entre altres raons. En aquest sentit, de la moció del Consorci, i d’acord amb els seus mateixos promotors, es va eliminar tota referència a una possible privatització. La proposta va ser aprovada amb els vots favorables del govern i de l’Entesa i l’abstenció de CiU.

Entre altres qüestions, al ple també es va aprovar per unanimitat la cessió en precari de part del local del Centre de Promoció Econòmica a favor del Consorci dels Vivers Territorials d’Empreses de les Comarques Gironines, es va donar compte del Decret d’alcaldia 365/2012, de 20 de juliol, de modificació parcial sobre delegacions als regidors/es atribuïdes per l’alcalde, pel qual la regidora Susana Pascual (iCelrà) i l’alcalde, Dani Cornellà (CUP), intercanvien la responsabilitat de les àrees de Comunicació i Igualtat, i es va prendre coneixement de la renúncia de la regidora Neus Matamala (CiU), que serà substituïda per Jordi Santaló. Al torn d’informacións, l’alcalde va informar dels primers passos de cara a la implantació al municipi de la recollida selectiva porta a porta.

Enllaços relacionats:

20 de setembre de 2012