La Policia Nacional espanyola declara com a investigada pel setge a la seu de la CUP el 20-S

Nacional

El cap de la Brigada Provincial d’Informació i el reposable de l’operatiu policial del Cos Nacional de Policia, que el passat 20 de setembre de […]


El cap de la Brigada Provincial d’Informació i el reposable de l’operatiu policial del Cos Nacional de Policia, que el passat 20 de setembre de 2017 van dirigir el setge a la seu de la CUP, decalaran el dilluns 25 de febrer en condició d’investigats per un presumpte delicte de coaccions greus. El jutjat d’instrucció núm 9 de Barcelona els ha citat de declarar, juntament amb dos testimonis més del CNP, avui a partir de les 11 del matí. 

Per part de l’acusació de la CUP, que està en mans de l’advocat Benet Salellas, s’ha citat a declarar a diversos militants de l’organització que van ser a la seu de la formació aquell dia, entre ells a l’exdiputat David Fernàndez. L’acusació també ha citat a declarar a l’advocat Àlex Solà que va formar part de l’equip legal que va assessor a la CUP durant el setge i que va intentar fer de mediador amb l’operatiu policial.

L’Audiència de Barcelona va ordenar reobrir la investigació sobre el setge el passat mes de gener, després que el febrer del 2018 un jutge arxivés la denúncia que havia interposat el partit, al considerar que els agents “es van limitar a intervenir el material propagandístic en compliment de la instrucció de la Fiscalia”. Davant del recurs de la CUP, l’Audiència de Barcelona, va reobrir la causa al considerar que aquells fets  del 20-S podrien ser constitutius d’un delicte de coaccions greus. 

25 de febrer de 2019