Posició de la CUP sobre la manifestació del 10J

Nacional

Davant la convocatòria de la manifestació a Barcelona pel proper 10 de juliol com a resposta a la sentència del Tribunal Constitucional, la Candidatura d'Unitat […]


Davant la convocatòria de la manifestació a Barcelona pel proper 10 de juliol com a resposta a la sentència del Tribunal Constitucional, la Candidatura d'Unitat Popular vol fer públiques diverses consideracions:

1- Que nosaltres també convoquem a assistir a la manifestació a totes aquelles persones que rebutgin la ingerència que suposa la intervenció del Tribunal Constitucional espanyol. Aquest tribunal és una expressió més d'un estat, l'espanyol, que nega als Països Catalans el dret a decidir lliurement el nostre futur com a poble.
2- Valorem els esforços d'Òmnium Cultural per tal de crear un marc ampli d'expressió del rebuig popular contra la sentència del Tribunal Constitucional. No compartim, però, el clima d'unitat i de consens que els dirigents polítics i sindicals "oficials" diuen voler representar en aquesta manifestació. Creiem que aquests dirigents només volen amagar la seva responsabilitat en tot el  procés de retallada de la voluntat popular. Els emplacem a assumir aquesta responsabilitat, a reconèixer que amb el marc constitucional espanyol no anem enlloc, i que cal un procés constituent català que ens condueixi a la creació d'un estat propi pels Països Catalans.
3- No volem que ens comptin entre els representants de partits, organitzacions socials o patronals que, malgrat dir que comparteixen els objectius de la manifestació, estan compromesos amb la continuïtat de l'actual règim institucional i polític. Sí que volem que ens comptin, però, entre la immensa majoria dels assistents, amb els quals no pararem de dir que ja n'hi ha prou, que amb els estatuts aquest país no és lliure, i que  ara cal tirar pel dret i apostar per la independència dels Països Catalans
4 de juliol de 2010