PP i Cs bloquegen la comissió d’espionatge

Els dos grups parlamentaris s’han oposat a ampliar la investigació a tots els cossos de l’estat


Els grups parlamentaris PP i Cs han bloquejat sistemàticament qualsevol proposta política de la CUP-CC a la comissió d’investigació, impedint que s’ampliés l’objecte d’investigació a tots els cossos de seguretat i informació de l’estat i no només als mossos d’esquadra, CTTI i CESICAT. 

La proposta de resolució presentada pel PP i Cs per la creació d’una comissió per la investigació de les activitats de seguiment i espionatge únicament fa referència als mossos d’esquadra, el CTTI i el CESICAT. En aquest sentit, les demandes de la CUP-CC, proposades en format d’esmenes, tenien com a objectiu ampliar l’objecte d’investigació d’aquesta comissió a tots els cossos de seguretat i informació de l’estat. Cap esmena ha estat acceptada. Per això, el grup parlamentari de la CUP-CC vol denunciar el bloqueig ja que és fruït de l’oportunisme polític i de manipulació mediàtica, alhora que impedeix la total transparència

Finalment, emplacem a CecPodem i del PSC a presentar novament aquesta proposta de resolució amb el contingut que s’ha acordat conjuntament amb la CUP-CC, ampliant així l’objecte d’aquesta comissió d’investigació per poder fer un veritable exercici de transparència. 

25 de maig de 2018