PR15 PER LA RETIRADA DE LES ACUSACIONS PARTICULARS DE LA GENERALITAT

Nacional

Proposta de resolució presentada per la CUP-NCG al Debat de Política General del 2021


Milers de persones han patit la repressió pel seu compromís polític arreu dels Països Catalans en els darrers mesos. 

A més, l’europa fortalesa amb la seva necropolítica monopolitza la dignitat decidint qui té dret a viure i qui no i a on. Catalunya, a través dels cossos de seguretat públics replica les polítiques de la mort perseguint aquelles identitats, les del sud global,  a qui el sistema d’explotació capitalista nomes considera mà d’obra explotable, criminalitzant i convertint aquestes persones en dissidents polítics a reprimir pel sol fet d’existir i encara més quan defensen els drets que els hi son negats.

Malauradament les institucions i el Govern de Catalunya no han estat en molts casos a l’alçada de les circumstàncies i no només s’han posat de perfil davant la repressió sinó que sovint han actuat de corretja de transmissió de la repressió contra l’independentisme i els moviments populars.

És  necessari doncs un gir de 180 graus en el paper de la Generalitat i el Govern de Catalunya davant la repressió. Cal que estiguin de forma clara i contundent del costat de la gent represaliades sense matisos ni fisures.

Per això,

  1. El Parlament de Catalunya es compromet a donar tot el suport necessari a totes les persones represaliades per motius polítics arreu dels Països Catalans i insta el Govern de la Generalitat a què ho faci també (en especial a les 13 persones represaliades en el cas “23S” per la gravetat de les acusacions que pateixen). Així, Parlament i Govern faran tot allò que sigui possible i necessari per donar suport tant a qui pateix la repressió com als seus entorns polítics, socials i familiars així com  a la seva defensa jurídica i política.. no. 
  2. El Parlament de Catalunya insta el Govern de la Generalitat a: 
  • Retirar totes les acusacions particulars contra manifestants i activistes polítics.
  • Deixar d’aplicar la Llei 24/2015 (Llei Mordassa).
  • No col·laborar en les batudes racistes dels cossos policials espanyols. Desestimar qualsevol operatiu dels cossos i forces de seguretat catalanes que tingui com a resultat intencionat o en conseqüència directa la persecució i el tancament de persones en situació administrativa irregular al Centre d’Internament d’Estrangers per procedir a la seva expulsió sense que hagin comès cap delicte.
29 de setembre de 2021