Presentació del manifest Nosaltres també cremem la corona espanyola

Nacional

En relació a les manifestacions anti-monàrquiques de Girona i a les reaccions que han provocat, tant per part de l'administració de justícia espanyola com de […]En relació a les manifestacions anti-monàrquiques de Girona i a les reaccions que han provocat, tant per part de l'administració de justícia espanyola com de la societat catalana, les Candidatures d'Unitat Popular convoquen una roda de premsa per el proper dijous 27 de setembre, a les 12 del migdia a la sala d'actes del col.legi de periodistes de Catalunya.


En aquest acte es presentarà el següent manifest. (Descarregar)


Nosaltres també cremem la corona espanyolaEls sotasignants, regidors i regidores de la Candidatura d’Unitat Popular d’arreu dels Països Catalans, volem mostrar la nostra solidaritat amb els militants de l’Esquerra Independentista de Banyoles i Figueres, imputats en els darrers dies pel delicte d’injúries a la corona espanyola. Creiem fermament que els drets democràtics de la nació catalana i els seus ciutadans estan per sobre d’una institució tan anacrònica en el segle XXI com la Monarquia. A més, en el cas dels Borbons espanyols, ens trobem davant d’una dinastia imposada per l’ús de les armes i l’ocupació militar de part del nostre país ara fa 300 anys i amb un cap d’estat, Juan Carlos I, col•locat a dit pel dictador feixista Francisco Franco. Amb la signatura d’aquest manifest, els regidors i regidores de la Candidatura d’Unitat Popular, i en nom seu, fem un pas endavant en reclamar la dignitat dels representants polítics dels catalans i catalanes, a diferència del que fins ara han fet aquells que diuen representar la nació i que quan s’ha de demostrar valentia i fermesa davant la repressió de l’estat, s’amaguen o fins i tot criminalitzen i col•laboren amb la maquinària repressora espanyola. Nosaltres diem prou. Diem prou a la persecució de l’Esquerra Independentista. Diem prou a la negació dels nostres drets democràtics col•lectius i individuals. Diem prou a la persecució de la llibertat d’expressió. Diem prou als privilegis de la Monarquia espanyola.

Arribats a aquest punt ens veiem en l’obligació d’exigir:

– La retirada dels càrrecs oberts contra el militant banyolí imputat pels fets del 13 de setembre de Girona i l’aturada del possible procés judicial contra els independentistes de Figueres identificats el 22 del mateix mes.

– La dimissió dels responsables polítics del Departament d’Interior, Joan Saura i Joan Boada, per la seva col•laboració amb l’Audiència Nacional en la identificació dels joves imputats i per la desmesura dels diferents desplegaments policials dels Mossos d’Esquadra que ha patit la ciutat de Girona en les darreres setmanes.

– L’aturada de la persecució policial i política dels militants de l’Esquerra Independentista que lliure i obertament estan qüestionant la Monarquia espanyola.


Països Catalans, ……………. de setembre de 2007

En nom de la Candidatura d’Unitat Popular,

els seus 27 regidors i regidores.


 

25 de setembre de 2007