Es presenten els actes de L’Onze de setembre a les comarques gironines

Nacional

Sota el lema ‘Ni pacte fiscal, ni pacte social: independència i socialisme’, la CUP i el conjunt de l’esquerra independentista organitzen desenes d’actes en motiu […]


Sota el lema ‘Ni pacte fiscal, ni pacte social: independència i socialisme’, la CUP i el conjunt de l’esquerra independentista organitzen desenes d’actes en motiu de la Diada. La manifestació de Girona se celebrarà excepcionalment al migdia per facilitar l’assistència a les mobilitzacions convocades a Barcelona

Aquest matí l’esquerra independentista ha fet, a Girona, la presentació pública dels actes previstos enguany per l’Onze de setembre a les comarques gironines. En una roda de premsa en què han participat diversos càrrecs electes de la CUP, s’ha fet públic el lema que encapçalarà les mobilitzacions d’enguany, ‘Ni pacte fiscal, ni pacte social: independència i socialisme’. Sandra Pazos, regidora de la CUP a Banyoles, ha explicat la intenció, a través d’aquest lema, de palesar ‘el rebuig a la proposta de pacte fiscal de CiU’. ‘L’autèntica sobirania econòmica només serà possible en el marc d’uns Països Catalans lliures, i la proposta de CiU no fa més que insistir en una via, la de l’autonomisme, que és morta de fa temps’, ha expressat Pazos. La regidora també ha instistit en la necessitat de dotar la lluita independentista de contingut social. ‘Considerem indestriable la lluita independentista de la lluita per la justícia social’, ha declarat, i ha continuat: ‘no volem la independència perquè sí, sinó per dotar-nos de les nostres pròpies estructures i eines que ens permetin superar l’actual sistema econòmic, causant de les desigualtats i la crisi que estem patint’.

Per la seva banda, l’alcalde de la CUP a Celrà, Dani Cornellà, ha explicat els actes que se celebraran a Girona per la Diada. La principal novetat d’aquest any és el canvi d’horari de la manifestació, organitzada per la CUP i l’organització juvenil Arran, que per primer cop en molts anys se celebrarà al matí, després de la cantada d’Els Segadors a la plaça del Vi. Cornellà ha justificat el canvi per la voluntat de la CUP i el conjunt de l’esquerra independentista de facilitar i promoure l’assistència a les mobilitzacions previstes pel dia Onze a la tarda a Barcelona. ‘L’epicentre de la reivindicació independentista aquest any se situarà a Barcelona, i és per això que des de les comarques gironines hem decidit adaptar l’horari de la manifestació de Girona per fer compatibles totes les mobilitzacions’. Cornellà ha acabat la seva intervenció dient que, com sempre, la CUP ‘serà on ha de ser: al costat del poble català mobilitzat en defensa de l’alliberament nacional i social dels Països Catalans’.

Per acabar, el portaveu de la CUP a l’Ajuntament de Girona, Jordi Navarro, ha parlat de la resta d’actes que hi ha previstos durant els dies previs a la Diada arreu de les comarques. Navarro ha destacat les conferències de temàtica internacional que se celebraran al Casal Independentista El Forn de Girona, sobre les nacions sense Estat del Regne Unit i sobre el procés de pau del País Basc. En el segon cas, l’acte comptarà amb la presència del representant de l’esquerra abertzale Pernando Barrena. El portaveu de la CUP ha destacat, finalment la presentació pública a Girona de la nova organització juvenil Arran, successora de Maulets, que se celebrarà el dia 9 de setembre amb una marxa contra l’espanyolisme i un sopar popular amb actuació musical. Vegeu la resta d’actes organitzats per l’esquerra independentista a les comarques gironines a través d’aquest enllaç.

29 d'agost de 2012