Raimon Ràfols, nou regidor a Vilanova i la Geltrú : ‘Seguirem apostant per la combinació de lluita al carrer i a l’Ajuntament’

Nacional

La CUP de Vilanova i la Geltrú ha explicat aquest dimarts en roda de premsa les conclusions de la darrera Assemblea Popular de la formació, […]


La CUP de Vilanova i la Geltrú ha explicat aquest dimarts en roda de premsa les conclusions de la darrera Assemblea Popular de la formació, celebrada el passat divendres 14 de desembre a l’Ateneu, que va aplegar unes 70 persones.

Quim Arrufat, recentment escollit diputat per la CUP-Alternativa d’Esquerres al Parlament de Catalunya, ha començat explicant que la setmana passada ja va entregar la cart de dimissió com a regidor de l’Ajuntament de Vilanova. Dimissió que es farà efectiva al proper Ple municipal, previst per dilluns 24 de desembre. L’encara regidor de la CUP de Vilanova ha valorat positivament els resultats de la formació a la capital del Garraf, on ha obtingut els millors resultats entre les poblacions de més de 20.000 habitants, i també l’excel·lent resultats de la formació al conjunt del Garraf i del Penedès. Arrufat ha subratllat també que els vots sobiranistes a Vilanova depassen de molt els espanyolistes ‘que en aquestes eleccions representaven la imposició antidemocràtica’ per sobre del debat identitari, i també ha fet notar que els vots recollits per ERC, ICV i CUP sumen més que els de CiU i quasi dupliquen els del PSC, demostrant així que Vilanova és majoritàriament sobiranista i d’esquerres, motiu pel qual la CUP està doblement satisfeta dels resultats electorals.

Al seu torn, Raimon Ràfols, que ha estat escollit per l’Assemblea Popular de la CUP local com a nou regidor, ha posat èmfasi en el caràcter col·lectiu del projecte de la CUP, emmarcant el relleu que protagonitza dins la normalitat, després que Quim Arrufat ocupés el càrrec de regidor durant tres anys i mig, des que el maig de 2009 va entrar substituint Eduard Pinilla. Raimon ha destacat l’entusiasme generat en la recent campanya entre nombrosos nous impatitzants de la formació, que s’ha traduit en un reforçament de la participació en els òrgans de treball de la Candidatura. Més de 100 voluntaris durant la campanya, 80 apoderats el dia de les eleccions i 3 Assemblees Populars en tres mesos han estat una petita demostració d’organització que els independentistes volen posar de relleu. La CUP aprofitarà el canvi de regidor per redistribuir tasques entre els regidors i renovar càrrecs a les empreses públiques i organismes autònoms . La mateixa regla interna de la formació que evita la duplicitat de càrrecs i per la qual Arrufat deixa el càrrec de regidor farà que Raimon Ràfols deixi també en les properes setmanes el càrrec d’administratiu dins la formació, per tal d’accedir al de regidor.

Raimon Ràfols ha aprofitat per denunciar que, avui per avui, l’Ajuntament és una màquina d’executar retallades, i en canvi no és el motor que prometia ser en reactivació econòmica i generació d’iniciatives. Per això, ha conclòs, la CUP seguirà treballant per combinar la lluita i el treball a la institució, amb l’autoorganització i l’estructuració al carrer, per tal de fer possible una alternativa política compromesa amb el canvi polític i social.

19 de desembre de 2012