Reus: L’EI i el veïnat mostren el seu rebuig a l’ARE de Reus

Més d'una setantena de persones, entre elles veïnes de la zona de la Boca de la Mina, afectades pels diversos projectes urbanístics actuals de l'Ajuntament […]Més d'una setantena de persones, entre elles veïnes de la zona de la Boca de la Mina, afectades pels diversos projectes urbanístics actuals de l'Ajuntament de Reus, i membres de l'Esquerra Independentista reusenca, van participar dissabte al migdia, en una caminada reivindicativa per demanar la millora de l'estat de conservació del passeig de la Boca de la Mina, i exigir que s'aturi el projecte de l'ARE i que no s'asfalti el passeig. (veure fotografies)


La caminada arrancà, després que membres de l'EI pintessin un mural de grans dimensions amb el lema "Aturem l'ofensiva del ciment! Salvem la Boca de la Mina!". En arribar a la Boca de la Mina, es llegí un manifest i un veí de la zona explicà les conseqüències que provocarà l'ARE per a les persones que viuen en aquella zona de masos i conreus.


Després que la Candidatura d'Unitat Popular de Reus i els col·lectius de l'Esquerra Independentista que li donen suport l'Assemblea de Joves, Maulets i SEPC i el Casal Despertaferro suspengueren en dues ocasions la caminada per la pluja "que ens salvà del projecte de transvasament a Barcelona l'any passat", dissabte passat es celebrà finalment la caminada pel Passeig de la Boca de la Mina, amb el lema "Salvem la Boca de la Mina".


La caminada arrancà a 2/4 d'1 del migdia, després que s'acabés de pintar un mural de 12 metres de llarg i 3 d'alçada (veure foto) amb el lema "Aturem l'ofensiva del ciment! Salvem la Boca de la Mina… i el Parc St. Jordi, i la Sedera, i el Barranc Martí, i el Barri del Carme, i el Roquís…", signat per l'EIC, en motiu de la campanya "Gent del Camp! Aturem l'ofensiva del ciment!"

La caminada recorregué tot el Passeig de la Boca de la Mina, a mode de passejada, fins arribar a la Boca de la Mina. Allí, un membre de l'EI llegí un manifest en que es demanà que es conservi el passeig amb bones condicions, exigint que aquest no sigui asfaltat i que no es faci el projecte d'ARE, el qual preveu la construcció de set mil habitatges en una zona de conreus i masos "que configuren un espai emblemàtic de la ciutat exercint de pulmó verd". Un veí de la zona també prengué la paraula per animar al veïnat de la zona a participar en les assemblees que estan duent a terme per aturar l'ARE.

En acabar, es feu una vermutada popular, en la qual els participants a la caminada aprofitaren per comentar l'afectació d'aquests projectes, així com, la necessitat d'organitzar-se per aturar els projectes urbanístics que està plantejant l'Ajuntament de Reus.


 


Font: Pobleviu.cat

26 de novembre de 2008