Per un Sabadell lliure de corruptes, dimissió o destitució dels imputats

Nacional

Davant les darreres notícies al voltant de l’Operació Mercuri que investiga una xarxa de corrupció en la què presumptament estarien vinculats diferents responsables polítics i […]


Davant les darreres notícies al voltant de l’Operació Mercuri que investiga una xarxa de corrupció en la què presumptament estarien vinculats diferents responsables polítics i tècnics de l’Ajuntament de Sabadell, des de la CUP considerem que:

a) La presumpció d’innocència en termes jurídics, de cap manera pot suposar la impunitat en termes polítics per a persones sota greus imputacions, més quan aquestes vénen avalades per una àmplia investigació que ha mobilitzat més de 300 policies i bona part de l’aparell judicial anticorrupció.

b) L’equip de govern de l’Ajuntament de Sabadell i bona part dels seus càrrecs de confiança han posat per fi “Sabadell al mapa”, però al mapa del descrèdit i les sospites de corrupció, perdent tota credibilitat per a continuar en els seus càrrecs.

c) Considerem escandalós que en Manuel Bustos s’escudi rere la figura d’un alcalde titella anomenat provisionalment i que conservi el sou i l’acta de regidor, a més de la presidència de la Federació Catalana de Municipis.

d) Ara que ja se sap que en Manuel Bustos està imputat, si més no, per tràfic d’influències, per malbaratament de diners públics i per omissió del deure de persecució de delictes contra l’administració, entenem que cal la màxima transparència, eficiència i, a ser possible celeritat, en aquest procés.

Per tot plegat, exigim:

– La dimissió definitiva de Manuel Bustos com a alcalde i president de la FMC, i de tots els electes imputats, amb la renúncia a la seva condició de regidors.

– En cas contrari, instem al PSC perquè els desacrediti públicament per al manteniment dels seus càrrecs, si no vol donar a entendre la connivència del partit amb el tipus de pràctiques que se’ls imputen.

– La destitució immediata dels càrrecs de confiança imputats.

Finalment, fem una crida a la participació en l’assemblea oberta de la plataforma Sabadell lliure de corruptes que es durà a terme el proper dimarts, 11 de desembre a les 19h al Casal Pere Quart.

7 de desembre de 2012