Sallent: La CUP acusa l’alcalde de totalitari per vetar la presència de la regidora de la CUP al ple

Nacional

La CUP de Sallent ha acusat l'alcalde de Sallent, Jordi Moltó (CiU), d'actuar de forma totalitària i de menysprear la regidora d'aquest grup municipal, Anna […]La CUP de Sallent ha acusat l'alcalde de Sallent, Jordi Moltó (CiU), d'actuar de forma totalitària i de menysprear la regidora d'aquest grup municipal, Anna Maria Gabriel


La CUP de Sallent ha acusat l'alcalde de Sallent, Jordi Moltó (CiU), d'actuar de forma totalitària i de menysprear la regidora d'aquest grup municipal, Anna Maria Gabriel. Aquesta formació ha denunciat que Moltó hagi convocat el ple extraordinari que va demanar l'oposició (PSC, ERC i CUP i IC) per aquest dimarts a la nit, tot i saber que Gabriel no hi pot assistir. L'oposició va sol·licitar fer aquest ple extraordinari per debatre una moció en la qual es reclama a Moltó que rectifiqui les seves manifestacions sobre la interpretació de dues sentències que obliguen el consistori a pagar més de 2,6 MEUR. L'absència de la regidora de la CUP impedirà que la moció es pugui aprovar.


Font: diari AVUI


Regió7


 


=============================


 


 

La CUP acusa l´alcalde de Sallent de totalitari per vetar la presència de la seva regidora en un ple    


 


La Candidatura d'Unitat Popular (CUP) de Sallent ha acusat l'alcalde de Sallent, Jordi Moltó (CiU), d'actuar de forma totalitària i de menysprear la regidora d'aquest grup municipal, Anna Maria Gabriel. Aquesta formació ha denunciat que Moltó hagi convocat el ple extraordinari que va demanar l'oposició (PSC, ERC i CUP i IC) per aquest dimarts a la nit, tot i saber que Gabriel no hi pot assistir, segons informa Regió7


L'oposició va sol·licitar fer aquest ple extraordinari per debatre una moció en la qual es reclama a Moltó que rectifiqui les seves manifestacions sobre la interpretació de dues sentències que obliguen el consistori a pagar més de 2,6 MEUR. L'absència de la regidora de la CUP impedirà que la moció es pugui aprovar.

Moltó va fer públic a principis del mes de setembre el contingut de dues sentències judicials que obliguen el consistori sallentí a pagar 2,6 milions d'euros per actuacions municipals preses entre els anys 2005 i 2006. L'alcalde de Sallent, que va anunciar que es recorrerien totes dues sentències, va atribuir la responsabilitat d'aquesta situació a una 'mala actuació' de l'anterior govern, integrat pels grups que ara són a l'oposició.

Per als grups de l'oposició, aquestes declaracions són resultat d'una mala interpretació de les dues sentències. Per això van decidir presentar al darrer ple ordinari una moció en la qual li demanaven que rectifiqués aquestes manifestacions, així com la creació d'una comissió de seguiment dels recursos que es presentaran i de la transparència informativa d'aquest tipus de decisions judicials per evitar que s'utilitzin políticament.

Finalment, l'oposició va decidir retirar de l'ordre del dia la moció arran de la mort d'un familiar directe de la regidora de la CUP, Anna Maria Gabriel, que li impedia assistir al ple ordinari. Al mateix temps es va sol·licitar la convocatòria d'un ple extraordinari per debatre la moció, que Moltó ha convocat per aquesta nit.


 

24 de setembre de 2008