Sallent demana la llibertat de Laura Gómez i exigeix la prohibició de les pilotes de goma

Nacional

La Candidatura d’Unitat Popular de Sallent (Bages) va presentar ahir dilluns, en el decurs del plenari municipal, dues mocions amb caràcter antirepressiu. D’una banda per […]


La Candidatura d’Unitat Popular de Sallent (Bages) va presentar ahir dilluns, en el decurs del plenari municipal, dues mocions amb caràcter antirepressiu. D’una banda per exigir la prohibició de las pilotes de goma i, d’una altra, per reclamar la llibertat de la sindicalista Laura Gómez, secretària d’organització de la CGT de Barcelona empresonada injustament des del passat 25 d’abril. Totes dues mocions han estat aprovades per majoria absoluta, de 8 vots a favor i 5 abstencions, corresponents als cinc regidors de CiU. L’equip de govern, conformat per un bipartit local de CiU i el PSC, ha dividit el seu vot.

Prohibició de les pilotes de goma
En la presentació de la primera moció, el regidor Albert Junyent ha recordat que en els darrers anys sis persones han perdut un ull a Catalunya per les lesions irreversibles produïdes per aquest tipus de munició policíaca, del qual la UE ja n’ha exigit la desaparició abans del 2013. Junyent ha recordat també la tasca de l’Associació Stop Bales de Goma, ha enumerat les ferides greus sofertes per diverses persones durant el decurs de la darrera vaga general i ha tingut un record especial cap al ciutadà basc Iñigo Cabacas, ‘assassinat per una pilota de goma disparada per l’Ertzaintza el passat 5 d’abril’.

En el torn de posicionaments, tots els grups municipals s’han sumat a la moció a excepció del CiU, que ha optat per abstenir-se. ICV i ERC han manifestat el seu ‘suport total’ i el PSC ha volgut afegir que aquesta munició ‘és del tot aleatòria, mai no saps on van, a qui toquen i a qui poden tocar’. La moció s’ha aprovat, doncs, per majoria absoluta amb l’abstenció de CiU. Abans de ser votada, el regidor de la CUP s’ha adreçat a CiU per recordar-los que l’abstenció ‘no dirà pas res a totes les persones ferides’. Aquesta intervenció ha motivat la resposta de Xavier Serramalera, regidor de CiU, que ha afirmat que ‘la nostra abstenció no és un si; no hem dit que estiguem d’acord; hem contrastat els seus usos’ -s’ha sobreentès que amb Interior-, tot afegint ‘què és clar que hi ha ferits i què les conseqüències són les que són’.

Per la llibertat immediata de Laura Gómez
La segona moció presentada per la CUP s’ha aprovat amb els mateixos suports per denunciar l’empresonament injustificat de Laura Gòmez, secretària d’organització de la CGT de Barcelona privada de llibertat des del passat 25 d’abril. Laura Gòmez segueix engarjolada pel simple fet d’haver participar en una perfomance de denúncia davant la Borsa de Barcelona en el decurs de la darrera vaga general del 29M. La moció reclamava solidaritzar-se amb la Laura; exigir la seva immediata posada en llibertat; denunciar la coartada repressiva de Felip Puig contra els moviments socials que justifica la involució democràtica en drets i llibertats; i visibilitzar l’excepcionalitat penal, processal i penitenciària que ha caracteritzat l’empresonament de Laura Gómez. Junyent ha llegit també el comunicat unitari de la CGT. Sotmesa a deliberació, ICV, PSC i ERC -‘no entenem que està passant, quan lladres com Millet, uns quants banquers o el gendre del rei estan al carrer’- han manifestat el seu suport, mentre CiU s’ha limitat a comunicar la seva abstenció adduint que ‘no entra en qüestions de la justícia’. Aquesta valoració ha estat replicada pel regidor de la CUP, que li ha repòs que ‘si Laura està a la presó és, precisament, perquè CiU ha entrat a la Justícia’.

En el torn obert a veïns i veïnes, Anna Gabriel Sabaté, militant de la CUP local, ha demanat paraula per adreçar-se als regidors de CiU que s’han abstingut doblement: ‘els drets pels que lluitem també van per vosaltres i els vostres fills; a vosaltres mai us fotran un ull perquè mai sortireu al carrer; però cal dir que la vostra abstenció no és res més que posar-se de part dels més forts i mirar a una altra banda davant la vulneració de drets fonamentals’. En relació a l’abstenció de Laura Gómez, els ha suggerit que ‘potser també us abstindreu quan ens empresonin a nosaltres, que som els vostres veïns’.

15 de maig de 2012