Sant Celoni: Unes 80 persones assisteixen a la passejada per Can Riera de l’Aigua

Nacional

Unes 80 persones (podeu veure més fotos a continuació) van respondre dissabte passat a la crida de la CUP per anar a passejar pels voltants […]Unes 80 persones (podeu veure més fotos a continuació) van respondre dissabte passat a la crida de la CUP per anar a passejar pels voltants de Can Riera de l'Aigua guiats pel geògraf celoní Josep Maria Panareda. La caminada va començar al pont del Pertegàs, al costat de l'escola Pallerola.


 L'objectiu de Panareda era que entre tots plegats ens imaginéssim la zona un cop s'hi hagi construït l'ARE prevista. La pregunta "Quin valor té l'entorn de Can Riera de l'Aigua?" va ser contestada per ell mateix: "Des de la forta degradació causada per la construcció de la via del TAV té escàs valor paisatgístic, excepte la franja de la ribera del Pertegàs, que cal considerar-la com un espai de gran valor ambiental". Aquestes preguntes i moltes més van ser respostes per Panareda, que va ressaltar els valors ambientals, paisatgístics i humans que aquesta àrea té per a la població. Al final de la passejada guiada, un consell: "No deixeu de passejar pel vostre poble i pels seus entorns per observar com són i tampoc pareu mai de lluitar pel que voleu pel vostre Sant Celoni, però sempre raonant i amb perspectiva de futur".

A la plaça, durant tot el matí i part de la tarda del mateix dissabte, els pintors locals Xavi Plana i Miquel Deulofeu van pintar un mural cadascun amb el motiu de Can Riera de l'Aigua abans i després de la hipotètica construcció de l'ARE. Una paradeta amb el Vilacup i amb tota la informació que la CUP ha publicat amb motiu de l'ARE va ser present a la plaça fins a les 8 del vespre per informar totes les persones que van anar passant.


A les imatges següents, Josep M. Panareda, en una de les explicacions que va fer durant la passejada; seguidament, la vuitantena de persones que van assistir a la caminada; el pintor local Miquel Deulofeu davant el quadre que va pintar al llarg del matí amb el motiu de Can Riera de l'Aigua, i, finalment, Xavi Plana davant la seva obra, amb la idea de Can Riera de l'Aigua després de l'ARE.


  


 


 
 


 


 


 


 


 


 

20 de gener de 2009