Sant Cugat: La CUP valora negativament el procés participatiu del pla d’equipaments

Nacional

Procés participatiu al Pla d'equipaments? Després de la jornada de tallers sobre el pla d'equipaments que es va celebrar a la casa de cultura, l'ajuntament […]

Procés participatiu al Pla d'equipaments? Després de la jornada de tallers sobre el pla d'equipaments que es va celebrar a la casa de cultura, l'ajuntament ha donat per tancat el suposat procés participatiu que ha de servir per elaborar el pla d'equipaments de la nostra ciutat.


 


Des de la Candidatura d'Unitat Popular de Sant Cugat (CUP) creiem que el procés no es pot qualificar de participatiu perquè té moltes mancances i limitacions. En tot cas hauríem de parlar de procés consultiu.

 


 


Per què no és un procés participatiu?

 


El procés dut a terme per l'ajuntament: 

 


·         Es redueix a fer propostes a partir de butlletes


·         Parteix d'una diagnosi excessivament triomfalista feta des de l'ajuntament


·         No és vinculant, amb el perill que els documents resultants acabin sent paper mullat


·         No ha estat obert a la participació de principi a fi. La diagnosi, les decisions finals i la implementació queda fora de l'abast dels ciutadans


·         En cap moment s'ha parlat dels recursos que es destinaran al Pla. Si no es parla de pressupostos, no es poden establir prioritats i el document passa a ser una simple declaració d'intencions.

 


L'èxit dels processos participatius depèn en gran part de la voluntat política de tirar-los endavant. Tenim seriosos dubtes que l'equip de govern hagi fet aquest procés per extendre la democràcia participativa a la nostra ciutat. Més aviat sembla una simple consulta no vinculant dissenyada amb l'objectiu de legitimar l'acció de govern de CiU.

 


Tot i això, des de la CUP no volem menysprear la participació de prop de 50 santcugatencs i santcugatenques en els tallers i en la fase propositiva. Creiem que qualsevol acció encaminada a fomentar la participació de la ciutadania és positiva per la nostra ciutat.

20 de novembre de 2008