Sant Pere de Ribes: ‘Cal convertir aquest somni en realitat’

Nacional

Unes dues-centes persones es van aplegar a la plaça Marcer de  Ribes per escoltar els diversos parlaments del míting central que UM9 va organitzar ahir […]Unes dues-centes persones es van aplegar a la plaça Marcer de  Ribes per escoltar els diversos parlaments del míting central que UM9 va organitzar ahir diumenge.


 


Em primer lloc va intervenir Ramon Moragues, president d'aquesta formació política, que va començar la seva intervenció remarcant que aquesta era la campanya més intensa que s'havia vist mai a Ribes i ho va atribuir al fet que potser "els indicatius que tenen les grans forces polítiques no els són gaire favorables i que l'abstenció sigui malauradament la gran vencedora de les properes eleccions". Ara bé, Ramon Moragues va afegir que l'abstenció no es combatia amb quinze de campanya sinó "il·lusionant dia  a dia  i complint els acorda adquirits amb la ciutadania".


El president de la UM9 va destacar que la seva candidatura es presentava a les eleccions amb un equip de persones sorgides de les classes populars, persones "sensibilitzades per les injustícies socials, com la que està patint en aquests moments Núria Pòrtulas o com la que pateixen aquelles que no poden exercir els seus drets civils i polítics, aquelles que estant patint la precarietat laboral o les discriminacions sexistes o racistes". Moragues va acabar el seu parlament afirmant que UM9 volia ser i formar part del "nou govern municipal per obrir les portes i les finestres i donar pas a un aire nou carregat d'il·lusió i fer fora l'aire viciat i contaminat dels darrers anys de majoria absoluta" del PSC.

Tot seguit va intervenir Joan Garriga, número quatre de la candidatura, que va començar dient que les candidates i els candidats d'UM9 no formarien part de cap candidatura que no entengués "la política com un acte de servei al ciutadà, com un voler treballar per millorar el nostre poble i les condicions de vida dels seus ciutadans". Garriga va criticar les formacions polítiques que "entenen la política com una promoció personal i  professional" o les candidatures suposadament d'esquerres que "valoren més els interessos de partit i participar al preu que sigui en el pastís de la governabilitat que no els interessos generals de la població".


 


En la part central del seu discurs, el candidat d'UM9 va criticar durament la candidatura del PSC perquè no era ni "eficaç ni solvent". Va qualificar les propostes de l'actual alcalde com a "projectes de fum, fonamentades en mentides i sortides endavant", i el va considerar un imitador dolent de Pep Bou ja que "li peten totes les bombolles a la cara just quan surten de la boca". En aquesta línia crítica, va afirmar que la candidatura socialista i la seva proposta de govern "feia olor a clientelisme de partit, a interessos particulars", com ho demostra el fet que hi apareguin, en llocs fins i tot prominents, persones fins ara "desconegudes com a socialistes i desvinculades de qualsevol treball social o polític al poble".

Finalment va prendre la paraula la cap de la llista, Anna Gabaldà, que va començar la seva intervenció agraint a les persones assistents la seva col·laboració directa o indirecta durant la campanya, la qual cosa havia permès a UM9 "presentar-se a les eleccions amb els deures ben fets".

Tot i això, Gabaldà va alertar que no tota la feina estava feta i que quedava una setmana decisiva en què calia parlar amb "coneguts, veïns, amics, familiars" per explicar-los que no era el moment de "queixar-se de la manca de participació ciutadana en les decisions que pren l'actual govern municipal, de l'impossible accés a l'habitatge, de la ridiculesa del pressupost de benestar social, de l'augment desorbitat dels impostos o del projecte que preveu foradar el Montgròs" sinó de votar UM9, que s'ha compromès a "a fer participar la ciutadania en la gestió de govern, a construir 250 habitatges socials en els propers quatre anys, a duplicar el pressupost dels serveis socials, a aturar l'augment dels impostos o a buscar una alternativa al traçat que preveu foradar el Montgròs".


 


Tal com ho ha fet al llarg de la campanya, Gabaldà va insistir que els principals indicadors del municipi (serveis socials, territorial, economia i hisenda i cultura) estaven en vermell i va remarcar que UM9 "tenim la capacitat de resoldre aquests punts negres, tal com ho hem demostrat en els anys que hem tingut responsabilitat de govern". L'alcaldable va cloure l'acte apel·lant a la necessitat de treballar els propers dies per "convertir aquest somni en realitat". 


 


 

21 de maig de 2007