Serra i Todó es neguen a respondre les preguntes de l’acusació popular de la CUP

Nacional

Els exdirectius de Catalunya Caixa mantenen que la seva gestió va ser diligent i sota tutela del FROB. La sessió de declaracions de l’exconsell d’administració […]


Els exdirectius de Catalunya Caixa mantenen que la seva gestió va ser diligent i sota tutela del FROB.

La sessió de declaracions de l’exconsell d’administració de Catalunya Caixa va començat ahir amb la petició de l’advocat de Serra al jutge d’unificar l’acusació popular en una sola representació, la d’Ausbanc per defensar interessos del sector bancari, i carregar-se així la incòmoda presència de la CUP exercint l’acció penal. Davant la denegació del jutge, que va defensar la nostra total legitimitat per ser a la causa com acusació, l’advocat va anunciar que el seu defensat no ens respondria les preguntes a cap de les dues acusacions.

Narcís Serra i Adolf Todó, que en consonància amb això es van negar a respondre ni una sola pregunta de la CUP, van insistir durant les seves declaracions que mantenir l’equip directiu ben fidelitzat amb grans retribucions era la millor mesura anti crisi que es podia prendre al capdavant de l’entitat i que, malgrat tractar-se de triplicar sous en una caixa intervinguda pel FROB, ni els sous eren tant alts comparats amb la mitjana del sector ni el FROB els hauria posat cap pega a aquestes operacions.

El exdirectius van admetre que la mitjana del sector no era la mitja aritmètica dels sous a les caixes sinó una mitjana entre sous a bancs i altres empreses no bancàries, cuinada per les consultores privades Garrigues i Hay a qui ells mateixos havien contractat. De la mateixa manera que van afirmar que el FROB n’estava al corrent de tot, però que li haurien consultat aquests augments de sou de forma verbal.

Atès el desplaçament patrimonial que encara s’està produint i es produirà a favor de Todó en compliment de les pòlisses i premis de jubilació signats i vist el risc de distracció dels béns i de seguir-se cometent el delicte, la CUP va demanar presó provisional per Todó, que el jutge resoldrà va resoldre desestimar poques hores després.

La sessió la va tancat en Joan Güell, vicepresident del Consell estafat per les preferents, un client impositor a qui van fer formar part del Consell i de la Comissió de Retribucions per bé que no va ser mai inclòs en les reunions prèvies que es feien al despatx de Serra i que mai va passar de tenir més informació que els informes de les consultores contractades.

Queden cinc sessions més de declaracions en diferents dates respecte la resta d’imputats membres del Consell d’administració, així com que el jutge resolgui sobre la imputació o no de Massana que, en cas que no sigui imputat, haurà de comparèixer com a testimoni.

La CUP s’ha proposat ser-hi fins al final per garantir que s’exerceix l’acció penal en tota la seva extensió.

22 d'octubre de 2013