LA VALLDIGNA contra les retallades en EDUCACIÓ

Nacional

S’han concentrat aquesta vesprada en la Plaça del Futbol per fer palés el seu rebuig a les mesures de retall aprovades en solitari pel govern […]


S’han concentrat aquesta vesprada en la Plaça del Futbol per fer palés el seu rebuig a les mesures de retall aprovades en solitari pel govern del PP de la Generalitat. [LA COTORRA DE LA VALL]

 

El professorat de la Valldigna s’ha concentrat aquesta vesprada en la Plaça del Futbol per fer palés el seu rebuig a les mesures de retall aprovades en solitari pel govern del PP de la Generalitat. 
 
El professorat que ha acudit a la plaça era representatiu de tots els centres públics de la Valldigna, i la concentració ha acabat després de llegir-se un manifest on es recorda que els retalls recauen sobre el funcionariat en general i que eixes retallades no són cap solución als problemes de la crisi. 
 
També es va recordar que no són els treballadors dels diversos sectors de l’ensenyament, sanitat, justicia… els culpables ni qui han provocat una crisi que volen carregar sobre les seues esquenes en forma de retalls, de sous a funcionaris, i de pèrdua de qualitat dels serveis públics. Les fotos que il·lustren la notícia són de tres moments diferents de la concentració. 
 
En la concentració s’ha remarcat el fet que els actes comarcals són previs a la manifestació convocada el dissabte, 21 de gener a les 18:00 h des de la plaça de Sant Agustí de València i sota el lema: “PER UNA ESCOLA PÚBLICA: més inversió, més qualitat, més valencià i més dignitat”, que està convocada per la Plataforma per l’Ensenyament Públic.
La comarca Safor-Valldigna, en assemblea realitzada a Gandia fa uns dies va acordar les següents mesures:
-Recolzar les concentracions i manifestacions convocades pels sindicats
-Dilluns de dol per l’ensenyament
– Elaborar uns fulls explicatius de com les retallades estan afectant a l’aprenentatge de l’alumnat, ficar les retallades que afecten al centre i les retallades en general en el sistema educatiu
-Elaborar pancartes en la mateixa línea per a ficar al centre
-Ficar un suro al corredor amb accés a l’alumnat i pares i mares de tota la informació diària que és genera d’educació: actuacions acordades pel centre, concentracions i mobilitzacions, sindicats, premsa…
 
 
– Informar als AMPES de cada centre de la problemàtica i convidar als pares i les mares a que telefonen a Conselleria protestant per col·lapsar les línies.
-Realitzar un pla de lectura on és treballe el decret, el dèficit de l’Estat Espanyol i el de la Comunitat.
-Coordinar amb el sector de sanitat un calendari de mobilitzacions a nivell comarcal.
-Vaga de consum: els sindicats s’està preparant material divulgatiu per fer la vaga de consum. Cal esperar a que estiga el material.
– Convocar una nova assemblea per a fer un seguiment
 
AMPA IES La Valldigna [facebook] HUI DIJOUS, 19 DE GENER, A LES 17,30 HORES, CONCENTRACIÓ AL PASSEIG COLON DE TAVERNES, DAVANT DEL POLIESPORTIU. TOTA LA COMUNITAT EDUCATIVA DE TRES POBLES DE LA VALLDIGNA CONTRA LES RETALLADES DE LA CONSELLERIA D’EDUCACIÓ. VINE I DIGUES NO A LES RETALLADES.
19 de gener de 2012