Vallès: Les Candidatures Alternatives reclamen recorreguts segurs per circular en bicicleta i a peu

 Unes 400 persones van participar diumenge en una bicicletada festiva de les Candidatures Alternatives del Vallès per reclamar un altre model de mobilitat basat en […]



 Unes 400 persones van participar diumenge en una bicicletada festiva de les Candidatures Alternatives del Vallès per reclamar un altre model de mobilitat basat en anar a peu i en bicicleta. Les nou agrupacions de les CAV van exigir que es creïn carrils bici urbans i interurbans segurs, camins segurs per anar a peu, dins i fora la ciutat, així com itineraris per a ciclistes fins als polígons.

Un membre d'Alternativa Ciutadana de Rubí (ACR), Rafael Bosch, va remarcar que «no s'ha de convertir la bici en un vehicle d'oci», sinó en un mitjà de mobilitat del «dia a dia», per cobrir trajectes de «mobilitat obligada». Els participants van sortir en grups des de nou municipis i van confluir a Ripollet, on es va fer un recorregut urbà fins al centre cultural. Allà es va llegir un manifest per reclamar inversions als ajuntaments, al Consell Comarcal i la Diputació. El portaveu de l'Entesa per Sabadell, Isidre Soler, va citar el trajecte entre Castellar i Ripollet per dir que s'havien trobat una discontinuïtat «molt gran», amb punts crítics com la carretera de Mollet (B-140). Tot i reconèixer que a Sabadell hi ha carrils bici, Soler va queixar-se que «no connecten» amb els serveis de la ciutat, els camins del rodal ni el parc fluvial del riu Ripoll.


La bicicletada també va servir per exigir l'adequació de vies o camins verds entre municipis. Malgrat el compromís dels ajuntaments, el camí verd del Vallès està «totalment parat» en el tram Rubí, Sant Cugat i Cerdanyola des de fa més d'un any, va assegurar Bosch. Mentre que a Cerdanyola un grup de voluntaris va arreglar-ne un tram, a Rubí i a Sant Cugat «no s'ha ni senyalitzat», va dir ahir. L'Entesa per Sabadell, Esquerra Alternativa de Barberà, CUP Terrassa i Sant Cugat, Alternativa d'Esquerres per Badia, Altraveu de Castellar, COP-Compromís per Ripollet, Participació Activa i Social de Cerdanyola i ACR van participar en l'acte. L'associació Bicis-Chopper hi col·laborava.


15 de juliol de 2008