Valls:Posicionament enfront el comunicat emés per la resta de forces polítiques ran l’atemptat d’ETA

Nacional

La CUP Valls s' abstén en el comunicat elaborat per la resta de forces polítiques de l' ajuntament; respecte l' atemptat d' ETA al País […]La CUP Valls s' abstén en el comunicat elaborat per la resta de forces polítiques de l' ajuntament; respecte l' atemptat d' ETA al País Basc francès; i es posiciona enfront aquest a través de la següent proposta:


PROPOSTA DE RESOLUCIÓ DEL GRUP MUNICIPAL DE LA CANDIDATURA D’UNITAT POPULAR DE VALLS RELATIVA A L’ATEMPTAT D’ETA AL PAÍS BASC FRANCÈS.  


La Candidatura d’Unitat  Popular, composada per persones vinculades al teixit cívic, als moviments per la pau, la solidaritat i la societat civil del nostre país, preocupats pels esdeveniments ocorreguts:


Manifestem el nostre condol i solidaritat als familiars i amics de Raúl Centeno i Fernando Trapero morts  en l’ atemptat d’ETA a Capbreton (País Basc Francès).

Manifestem el nostre malestar i preocupació per la vigència d’un conflicte que durant més de 4 dècades no s’ha estat capaç de resoldre per manca de voluntat i valentia política.

Entenem que fets violents i tristos com el del dia 1 de desembre no s’haurien de produir mai més, i és per això que la Candidatura d’Unitat Popular proposem al Ple l’adopció dels següents acords:

ACORDS:

Continuar el nostre compromís en suport al diàleg i la recerca d’un procés de pau. Considerem que l’objectiu de la pau és una prioritat política de màxima importància i, per tant, només un procés democràtic de negociació política permetrà una solució al conflicte.

Donar suport a iniciatives ciutadanes que cerquin la pau. No volem ser espectadors ni espectadores, i considerem imprescindible la participació activa de la societat civil per assolir aquest objectiu.

Reafirmar que l’opció per la pau s’ha de donar des del respecte de tots els drets humans i dels drets col·lectius, per a totes les persones i pobles del món. Tots i totes compartim que construir un escenari de pau requereix d’un compromís polític ferm de respecte a la voluntat dels pobles.

Reafirmar la necessitat que en una futura negociació de pau, totes les parts implicades al conflicte participin de la solució política.

Demanar la presència d’institucions i persones d’àmbit internacional com a observadores i garants d’un nou procés de pau definitiu.

3 de gener de 2008