Valoració dels fets ocorreguts arran del recurs de reposició presentat per la CUP al Consell Comarcal de l’Alt Penedès

Nacional

La Candidatura d’Unitat Popular de l’Alt Penedès es mostra parcialment satisfeta per la decisió del govern del Consell Comarcal de l’Alt Penedès de cessar el […]


La Candidatura d’Unitat Popular de l’Alt Penedès es mostra parcialment satisfeta per la decisió del govern del Consell Comarcal de l’Alt Penedès de cessar el càrrec de gerent del consell (el senyor Francesc Escribà). Aquesta decisió havia estat presa de forma irregular, tal com vam denunciar en el ple extraordinari del passat 28 de juliol i que vam argumentar àmpliament en el recurs de reposició registrat a finals d’agost i que ara ha estat parcialment estimat.

El CCAP, doncs, ha estimat el recurs de reposició perquè l’informe de la Direcció General de l’Administració Local ha ratificat els arguments defensats per la CUP i el ROC és la normativa que s’ha d’aplicar. A més, així ho reconeix el CCAP en la resolució del recurs.

Un cop resolt el recurs en el ple celebrat aquest dilluns 26 de setembre, la CUP vol fer públiques les següents valoracions.

1.Trobem del tot demagògic que el govern del Consell Comarcal de l’Alt Penedès argumenti que l’estimació del recurs es fa, segons han fet públic a través d’una nota de premsa,  per tal d’estalviar-se “un llarg procés judicial per la via del contenciós administratiu, que podria allargar-se més de dos anys, amb uns costos econòmics importants que es pagarien amb diners de les arques públiques”. Des de la CUP volem recordar que l’actual govern de l’ens, format per CiU i ERC s’ha dotat de quatre càrrecs de confiança (un dels quals per al grup comarcal del PSC) que costaran en conjunt més de 110.000€ anuals ‘de les arques públiques’. Aquestes no serien, al nostre entendre, polítiques d’austeritat de les que fa bandera el nou govern del Consell Comarcal.

2.Volem denunciar l’actitud despòtica que va demostrar el president del Consell Comarcal de l’Alt Penedès, Francesc Olivella, al intentar impedir que el conseller comarcal de la CUP, en Xavier Navarro, participés en el debat de la resolució del recurs de reposició. Segons Olivella, el conseller de la CUP havia d’abandonar el saló de plens per un suposat ‘conflicte d’interès directe’. Les protestes de la CUP, del públic present en el ple i les crítiques de tots els grups de l’oposició i la desautorització per part dels grups del govern comarcal, van impedir que es seguís endavant amb aquesta actitud autoritària i antidemocràtica.

3.Per últim, des de la CUP volem alertar que el procés de modificació del Reglament Orgànic Comarcal (ROC) que es va aprovar en el darrer ple, no pot ser un procés regressiu on es regularitzin aspectes com els d’escollir a dit els gerents de l’ens. Des de l’esquerra independentista de la comarca vetllarem per tal que el nou reglament del Consell Comarcal es faci de manera participativa, transparent i democràtica. El nou reglament ha de contemplar la participació popular en els debats i presa de decisions del Consell Comarcal, mecanismes que permetin articular polítiques en l’àmbit de la Vegueria Penedès i transparència absoluta en la tasca del consell i el seu govern.

28 de setembre de 2011
Candidatura d’Unitat Popular
Alt Penedès

28 de setembre de 2011