Aquest vespre, concentració a la plaça del Vi de Girona per vaga general

Nacional

Avui a les 19h la CUP – Alternativa d’Esquerres convoca concentracions i accions simultànies als ajuntaments per iniciar la vaga general La CUP – Alternativa […]


Avui a les 19h la CUP – Alternativa d’Esquerres convoca concentracions i accions simultànies als ajuntaments per iniciar la vaga general

La CUP – Alternativa d’Esquerres inicia avui les mobilitzacions de cares a la vaga general de demà. En una roda de premsa al Fossar de les Moreres de Barcelona, la CUP-AE ha anunciat concentracions i accions simultànies als ajuntaments per aquest mateix vespre, a les 19h, amb l’objectiu de ‘denunciar el segrest de la democràcia i les institucions per part dels mercats i les polítiques neoliberals’. A Girona la concentració se celebrarà a la plaça del Vi de Girona. La CUP-AE també ha anunciat que serà present a les manifestacions previstes per demà a Girona (12h, plaça del Lleó, i 17:30h a la rotonda de la Devesa). La formació també participarà en piquets a les 7 a la plaça del Vi, i en un esmorzar popular amb assemblea oberta a les 10:30h davant la Cambra de Comerç.

En la roda de premsa, la CUP-AE ha explicat que s’oposa a donar continuïtat a l’aposta neoliberal dels poders financers de superar la crisi fent-la pagar a les classes populars,  ha criticat amb duresa la reculada de drets socials i laborals que està provocant l’aplicació de les politiques neoliberals basades en l’austeritat. “Si la crisi l’ha generat la bombolla especulativa a través del sobreendeutament dels bancs, és aquí on es troba el desllorigador de la crisi mateixa, no en els serveis públics, no en la petita i mitjana empresa, no els pressupostos públics”, han sentenciat.

Els membres de la candidatura també han proposat “una moratòria urgent del pagament del retorn del deute”, així com “una auditoria popular del deute que desgrani quina part és legítima i quina és fruit de la dinàmica del propi deute’. Finalment, han explicat que la CUP-AE instarà el Parlament sortint de les eleccions del 25-N a “iniciar el procés d’independència a través d’un referèndum democràtic que ens condueixi a un procés constituent per construir un país plenament democràtic”. En definitiva, ha declarat, “volem recuperar la democràcia en tots els sentits, per ser lliures nacionalment, i també per ser lliures i justos socialment”.

13 de novembre de 2012