Vic: La CUP es solidaritza amb el poble Saharià

Nacional

Comunicat de la CUP de Vic en Solidaritat amb el Sàhara Occidental. Davant de l’atac de les forces militars i policials marroquines contra el camp […]


Comunicat de la CUP de Vic en Solidaritat amb el Sàhara Occidental. Davant de l’atac de les forces militars i policials marroquines contra el camp saharià de Gdeim Izik, el passat 8 de novembre, i davant la repressió contra la població civil sahariana i els greu incidents registrats a l’Al-Aiun, amb 19 morts, centenars de ferits i més de 700 detinguts, manifestem el nostre suport a les autoritats de la República Àrab Democràtica Saharauí (RASD) i a la lluita dels saharauís en els territoris ocupats il·legalment pel Regne del Marroc, amb la complicitat de l’Estat espanyol. 

Alhora, denunciem els atacs contra la població civil i reclamem la resolució pacífica d’aquest conflicte mitjançant l’exercici del dret d’Autodeterminació, tal i com ja contemplen les resolucions de l’ONU, perquè el poble saharauí pugui decidir lliurement si vol ser independent o no.

Conseqüentment, la Candidatura d’Unitat Popular (CUP-Vic) dóna suport a totes les mostres de solidaritat envers el poble saharià.

CUP Vic
Vic, 11 de novembre de 2010.

11 de novembre de 2010